Έλενα Φραγκάκη στο #AQF24: «Θέλω πάρα πολύ να εκπροσωπήσω την χώρα μου στο Παρίσι»!

by Aquafeed 24

Η νεαρή αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης και μέλος της Εθνικής ομάδας Έλενα Φραγκάκη μίλησε αποκλειστικά στο Aquafeed24! 

Η 17χρονη αθλήτρια Έλενα Φραγκάκη κατάγεται από τον Βόλο και ξεκίνησε να ασχολείται με την καλλιτεχνική κολύμβηση σε ηλικία 4 χρόνων. Για πολλά χρόνια συνδύαζε την συγχρονισμένη κολύμβηση με το μπαλέτο αλλά όπως αναφέρει και η ίδια παρακάτω την κέρδισε τελικά η καλλιτεχνική κολύμβηση.

Συμμετείχε στα Πανελλήνια πρωταθλήματα νεανίδων και γυναικών το 2021 και κατάφερε να κατακτήσει με τις νεάνιδες το χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο και το χάλκινο στο τεχνικό ενώ με τις γυναίκες κατέκτησαν στην 4η θέση στο σόλο και το χάλκινο με τον ομιλό της ΝΟΒΑ. Από το 2017 μέχρι και σήμερα είναι μέλος της Εθνικής ομάδας. Το 2019 αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α΄στη Θεσσαλονίκη. Επίσης το 2019 συμμετείχε στον πρώτος της αγώνας με την Εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην Αγία Πετρούπολη όπου κατέκτησε δυο χάλκινα μετάλλια στο ομαδικό και στο τεχνικό ομαδικό. Την ίδια χρονιά πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Νότια Κορέα όπου κατέλαβε την 6η θέση  με το combo και την 8η θέση στο ελεύθερο και στο τεχνικό ομαδικό. Το 2021 πήρε μέρος για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Πλέον στόχος της είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι το 2024 και καθημερινά δουλεύει σκληρά για να τον πετύχει.

Πως επέλεξες να ασχοληθείς με την συγχρονισμένη κολύμβηση και σε ποια ηλικία ξεκίνησες;

«Από μικρή μου άρεσε ο χορός κάτι για το οποίο ευθύνεται εν μέρει το μπαλέτο με το οποίο ασχολούμουν από 3,5 χρόνων και για 11 χρόνια. Παράλληλα με το μπαλέτο μισό χρόνο μετά ξεκίνησα και την συγχρονισμένη κολύμβηση. Όταν αναγκάστηκα να αποφασίσω ποιό από τα δυο μου αρέσει περισσότερο και σε ποιο θα επικεντρωνόμουν η απάντηση ήταν ξεκάθαρη»!

 Πως συνδυάζεις τις προσωπικές και αθλητικές σου υποχρεώσεις ;

«Παλιότερα ίσως υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσα να διαχειριστώ και τα δυο, πλέον όμως ξέρω τις προτεραιότητες μου, ξέρω που πρέπει να επικεντρώνομαι και μπορώ να πω πώς τα συνδυάζω επιτυχώς».

Υπήρξε κάποια περίοδος που ήθελες να τα παρατήσεις; Αν ναι πως το αντιμετώπισες; 

«Σίγουρα η συγκεκριμένη σκέψη περνάει από το μυαλό του κάθε αθλητή τουλάχιστον μια φορά στην καριέρα του, δεν μπορώ να πω ότι αποτελώ εξαίρεση. Ο πρωταθλητισμός μπορεί να γίνει πολύ σκληρός και πολύ ψυχοφθόρος, σε φτάνει στα όρια σου τόσο πολύ που σε κάνει να αναρωτιέσαι για μια στιγμή αν όντως αξίζει. Θα έλεγα βέβαια πως αυτές είναι σκέψεις της στιγμής, πάνω στην κούραση και την πίεση. Όταν όμως σκέφτεσαι τον λόγο για τον οποίο άρχισες και τον στόχο τον οποίο προσπαθείς να πετύχεις όλα τα υπόλοιπα διαγράφονται».

Η εθνική ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα. Τι  μπορούμε να περιμένουμε στις επόμενες διοργανώσεις;

«Η εθνική ομάδα αυτήν την στιγμή έχει υποστεί αρκετές αλλαγές τόσο στις αθλήτριες από τις οποίες στελεχώνεται όσο και από το προπονητικό τιμ. Είναι λοιπόν μια καινούργια, επί της ουσίας, ομάδα που δουλεύει με ζήλο και έχει στόχο την καλύτερη παρουσία στις διεθνείς διοργανώσεις που θα πάρουμε μέρος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες».

Οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι έρχονται το 2024. Βλέπεις τον εαυτό σου σε αυτή την διοργάνωση;

 «Το Παρίσι είναι ο μεγάλος μου στόχος καθώς και το μεγάλο στοίχημα της εθνικής μας. Θέλω παρά πολύ να εκπροσωπήσω την χώρα μου στην επόμενη Ολυμπιάδα και θα βάλω τα δυνατά μου για να το καταφέρω»!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA