511
Μέσω επίσημης ανακοίνωσης, η Ενωτική Κίνηση Υγρού Στίβου, κάνει λόγο για «σκληρή πραγματικότητα» στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης και αναφέρεται σε μια σειρά πραγμάτων, όπως για παράδειγμα το ομαδικό της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, που δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η ανακοίνωση της ΕΚΥΣ αυτούσια:
Η μεγάλη επιτυχία της Ελληνίδας Αθλήτριάς μας Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα δεν έτυχε…αλλά ΠΕΤΥΧΕ!
Είναι αποτέλεσμα της προσωπικής της προσπάθειας:
Να βρει τρόπο να συνεχίσει την προπονητική της συνεργασία για το ατομικό της αγώνισμα, με προπονητές Παγκοσμίου Αποδοχής που γνώρισε πριν τρία χρόνια στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκυο.
Όπως και τότε έτσι και τώρα, τα αγωνιστικά αποτελέσματα δικαίωσαν πλήρως την επιλογή της να συνεχίσει την συνεργασία με προπονητές που η Κ.Ο.Ε είχε απομακρύνει.
Όχι ΜΟΝΟ για τους παραπάνω λόγους αλλά και για πλείστους άλλους, η συμμετοχή του Ομαδικού δεν έτυχε ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΕ.
Η πρόκριση του Εθνικού Ντουέτου έτυχε …. αφού μέχρι την τελευταία στιγμή, η καλύτερη αθλήτρια του κόσμου Ευαγγελία Πλατανιώτη, παρά την αγωνιστική της κυριαρχία, πάλευε να επικρατήσει απέναντι σε Ντουέτα που πριν από 3 χρόνια έτρωγαν την σκόνη του Εθνικού μας Ντουέτου.
Τί έγινε μέσα σε 3 χρόνια από την προηγούμενη Ολυμπιάδα του ΤΟΚΥΟ 2020 που η Ελλάδα ήταν μέσα στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου;;;;
Το 2021 κέρδισε την πρόκριση σε ένα σαφώς πιο δύσκολο αγώνα όταν η πρώτη δύναμη της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, η Ρωσία, ήταν μέσα στο παιχνίδι !!!!
Πώς τώρα το 2024 στο 1ο αγώνισμα του Ομαδικού η Εθνική Ομάδα βγήκε τελευταία; και από το 2ο αγώνισμα του Ομαδικού τέθηκε
εκτός παιχνιδιού πρόκρισης για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ αφού δεν προκρίθηκε ούτε κάν στον Τελικό;
ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ .
Παρακάτω φαίνονται οι χώρες που προκρίθηκαν στους
Ο.Α του Τόκυο 2021 και του Παρισιού 2024.
ΤΟΚΥΟ 2021 ΠΑΡΙΣΙ 2024
1.ΙΑΠΩΝΙΑ 1.ΓΑΛΛΙΑ
2.ΑΙΓΥΠΤΟΣ 2.ΑΙΓΥΠΤΟΣ
3.ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 3.ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
4.ΡΩΣΙΑ 4.Η.Π.Α
5.ΚΑΝΑΔΑΣ 5.ΚΑΝΑΔΑΣ
6.ΚΙΝΑ 6.ΚΙΝΑ
7.ΙΣΠΑΝΙΑ 7.ΙΣΠΑΝΙΑ
8.ΙΤΑΛΙΑ 8.ΙΤΑΛΙΑ
9.ΟΥΚΡΑΝΙΑ 9.ΜΕΞΙΚΟ
10.ΕΛΛΑΔΑ 10.ΙΑΠΩΝΙΑ
Απ’ ό,τι φαίνεται η αλλαγή των Κανονισμών του αθλήματος επηρέασε αρνητικά ΜΟΝΟ την Ελλάδα (καθώς η Ρωσία αποκλείστηκε λόγω πολέμου και η Ουκρανία αποδεκατίστηκε αγωνιστικά λόγω πολέμου),
ΟΜΩΣ αυτό έγινε ΜΟΝΟ στο διεθνές στερέωμα.
ΓΙΑΤΙ σε Πανελλήνιο Επίπεδο και ενδεικτικά στο ανώτατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΟΠΕΝ 2023 οι ομάδες – σωματεία έχουν βαθμολογία ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ των χωρών που πήραν Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα;;;;
Για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα εκπαιδευτήκαν “Αριστούχοι και Αναντικατάστατοι κριτές – τεχνικοί ελεγκτές” οι οποίοι επιμορφώνονται με δημόσιο χρήμα για να γίνουν Διεθνείς.
Χρησιμοποιούνται ανελλιπώς στις ίδιες θέσεις σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ορίζονται ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ και….. στην κρίσιμη στιγμή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ντόχα η Ελλάδα δεν έχει εκπροσώπηση!!!!(ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΡΙΤΗ……).
Συνεπώς ή το δικό μας Πρωτάθλημα είναι αξιόπιστο ή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν επιλέγουν και δεν βαθμολογούν σωστά!!!!
Ή μέσα στην Ελλάδα όλα λειτουργούν άψογα ή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την αξία μας!!!!!!
Σε αυτά τα ερωτήματα ποιος θα μας απαντήσει;
Η ΕΦΟΡΟΣ του Αθλήματος….!!! και μέλος των Διεθνών Τεχνικών Επιτροπών Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας
η οποία την προηγούμενη χρονιά του 2023 σε ΟΛΑ τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΟΡΙΖΕ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ τον εαυτό της Διαιτητή σε ΟΛΑ τα πρωταθλήματα και για τον οποίο λόγο κηρύχθηκε έκπτωτη από την Γ.Γ.Α από μέλος του Δ.Σ της Κ.Ο.Ε ;
Που επιλέγει κατά το δοκούν τους Διεθνείς Κανονισμούς που θα εφαρμοστούν στους Αγώνες- Πρωταθλήματα κ.α ;
Που επιλέγει κατά το δοκούν την ποσότητα των κριτών που θα βαθμολογούν;
Που επιλέγει κατά το δοκούν ποιοι θα είναι οι κριτές που βαθμολογούν;
Που επιλέγει γονείς αθλητριών που αγωνίζονται, Προπονήτριες του δικού της Σωματείου και Υπαλλήλους της ΚΟΕ που εμμέσως είναι το αφεντικό τους;
Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ;
Που τυγχάνει εκπρόσωπος του Σωματείου που βαθμολογήθηκε με 374,5771 στο αγώνισμα του Ομαδικού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ 2023 όταν η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κίνα βαθμολογήθηκε με 339,7604 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα στο ίδιο αγώνισμα;;;;
Σε ένα άθλημα όπως της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης που πλέον τα Ομαδικά Αγωνίσματα είναι τα κυρίαρχα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ και εφόσον δεν υπάρχει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ στο Σολο και αμφισβητείται η παρουσία στο μέλλον ακόμα και το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ του Ντουέτου, ποια είναι η προτεραιότητα στην ανάπτυξη του Αθλήματος στην Ελλάδα;
Για όσους γνωρίζουν και αγαπούν το Άθλημα, είναι τα Ομαδικά Αγωνίσματα.
Ποιοι θα δώσουν τις απαντήσεις, τις κατευθύνσεις, ποιοι θα πάρουν την ευθύνη της πορείας του αθλήματος έτσι ώστε:
– Οι αθλήτριες, οι προπονητές, τα σωματεία που αγωνίζονται να έχουν αληθινά μέτρα και σταθμά και όχι επίπλαστα, να ξέρουν ότι η κρίση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα είναι ανάλογη των Διεθνών Αγώνων, να έχουν σεβασμό και εμπιστοσύνη στην επιλογή και κρίση των προπονητριών, των κριτών, των διαιτητών και των αρχόντων των αγώνων !!!!!!!
– Αθλήτριες, προπονήτριες, κριτές, παράγοντες που με σκληρό αγώνα βοήθησαν να γίνει η Καλλιτεχνική Κολύμβηση στολίδι του Ελληνικού Υγρού Στίβου απομονώθηκαν και περιθωριοποιήθηκαν όχι με αγωνιστικά κριτήρια, σε ένα απαιτητικό και επίπονο άθλημα, όπου για να φτιάξεις ένα ικανό στέλεχος θέλει χρόνια γνώσης και πόρους.
Αντίθετα προωθούνται-επιβραβεύονται-υποστηρίζονται και προστατεύονται αποδεδειγμένα “επιλήψιμα’’ άτομα από τους Διοικούντες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης.
Ο αποκλεισμός του Ομαδικού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, αποτελεί “ταφόπλακα” γιατί το φέρνει πολλά χρόνια ΠΙΣΩ!!!
Με προοπτικές αμφίβολες για το μέλλον και το επίπεδό του,
γιατί η λάμψη και οι επιτυχίες της Ευαγγελίας Πλατανιώτη
δεν μπορούν να κρύψουν τη συνολική σημερινή “γύμνια” του Αθλήματος!!!!….