Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης στο οποίο έχουμε ήδη δει πολλούς σπουδαίους αθλητές να αγωνίζονται και πολλές σημαντικές επιδόσεις να σημειώνονται έχει τελικά και κάποια απρόοπτα. Ένα από αυτά ήταν και η έξοδος από τη συνέχεια της διοργάνωσης ενός εκ των καλυτέρων κολυμβητών στον πλανήτη αν όχι του καλύτερου, του Κέιλεμπ Ντρέσελ.

Ο Αμερικάνος κολυμβητής δε θα συνεχίσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η αιτιολόγηση για αυτό ήταν «ιατρικοί λόγοι», σύμφωνα με τη δήλωση του τιμ του Ντρέσελ. Μάλιστα όπως τονίστηκε αυτό που έχει σημασία είναι η μακροπρόθεσμη υγεία του αθλητή και αυτή η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα το καλό του. Η διευθύνων σύμβουλος της Αμερικάνικης Ομάδας κολύμβησης, Λίτντσεϊ Μιτένκο τόνισε πως λόγω μάλιστα μίας ειδικής νομοθεσίας δεν μπορεί να αναφερθεί ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα ακριβώς αλλά εξήγησε πως δεν σχετίζεται με Covid αλλά με κάποια προϋπάρχουσα πάθηση που είχε ο αθλητής.

Ο Ντρέσελ είχε ήδη πραγματοποιήσει κάποιες πολύ καλές κούρσες, είχε ετοιμαστεί σκληρά για τη διοργάνωση, ενώ όπως δήλωσε η κα Μιτένκο, άλλοι κολυμβητές απέφυγαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επειδή είχαν κάνει καλύτερες επιδόσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά όχι ο Κέιλεμπ. Και συνέχισε λέγοντας πως είναι λυπηρό αλλά είναι ξεκάθαρα για καλό  αυτή η αποφαση που πάρθηκε.

Facebook Comments