Στο LEN Congress της Βουδαπέστης (24-25/09) όπου παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Γιάννη Γιαννουρή, τέθηκε μεταξύ άλλων, το σημαντικότερο ζήτημα που αφορά την Διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας!

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον κύριο Γιαννόπουλο, 24 Ομοσπονδίες της Ευρώπης κατέθεσαν πρόταση μομφής (20 ήταν ο ελάχιστος αριθμός) κατά της τρέχουσας διοίκησης με Πρόεδρο τον Πάολο Μπαρέλι. Η πρόταση υπερψηφίστηκε με τον Μπαρέλι να αποτελεί «παρελθόν» πια από την Προεδρία της LEN, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γνωστοποιηθεί φαινόμενα διαφθοράς εις βάρος του. Ταυτόχρονα, «αποχαιρετούν» τα αξιώματά τους και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Μπαρέλι, ενώ συνέπεια των γεγονότων του Ευρωπαϊκού Κογκρέσου, αποτελεί η επακόλουθη καθαίρεση των προαναφερθέντων και από την FINA.

Με ραγδαίες εξελίξεις να συμβαίνουν στον ευρωπαϊκό υγρό στίβο, η «κάθαρση» των εκλογών είναι μονόδρομος με την διαδικασία να προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του 2022 στο Παρίσι, όπου η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από έναν υποψήφιο, ο οποίος ακόμα δεν έχει επιλεχθεί από την ΚΟΕ, ενώ αναμένεται να αναδειχθούν ο νέος Πρόεδρος και το αντίστοιχο Διοικητικό Συμβούλιο.

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα ανήκει στις 24 Ομοσπονδίες που υποστήριξαν την πρόταση μομφής και υπερψήφισε την αποπομπή της Διοίκησης Μπαρέλι, η οποία δεν έλαβε ούτε μία ψήφο εμπιστοσύνης στην προκείμενη διαδικασία!