Εκλογές Ομοσπονδιών: Τέλη Μαρτίου προγραμματίζονται οι αρχαιρεσίες στην ΚΟΕ!

by Aquafeed 24

Στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες μας και τα όσα προκύπτουν μέχρι στιγμής, θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ στην Κολυμβητική Ομοσπονδία. Μία από τις αμέσως επόμενες ημέρες η διοίκηση της ΚΟΕ θα ενημερώσει σχετικά για τον ακριβή χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα περί της αναγγελίας τους.

Ο προβληματισμός που υπάρχει στον χώρο της πισίνας, σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα και τα απαγορευτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφορά κυρίως στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

Αναζητώντας τον τόπο που θα γίνει η ψηφοφορία, ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση των εκπροσώπων των σωματείων από όλη την Ελλάδα (που έχουν δικαίωμα ψήφου) στην κάλπη, αλλά με ασφάλεια και άνεση χώρου, έπεσε στη συζήτηση από κάποιους και το ενδεχόμενο να γίνει διαδικτυακά η διαδικασία. Περίπτωση, όμως, που αποκλείεται με τα τεχνολογικά δεδομένα, καθώς δεν μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω τηλεδιασκέψεων το αδιάβλητο της διαδικασίας και του εκλογικού αποτελέσματος.

Το πιο πιθανό, λοιπόν, είναι ότι η εκλογική ΓΣ θα γίνει σε έναν μεγάλο συνεδριακό χώρο, ή ένα κλειστό στάδιο που οι μετέχοντες θα βρεθούν εκεί και θα κάθονται σε ασφαλείς αποστάσεις. Από κάποιους ακούστηκε και η άποψη να στηθούν κάλπες (για πρώτη φορά) και στις έδρες των κατά τόπους Περιφερειακών Επιτροπών, αλλά κι αυτό είναι δύσκολο. Ίδωμεν.

Θυμίζουμε ότι, μέχρι σήμερα, έχουν αναγγείλει δημόσια την υποψηφιότητά τους για τη θέση του προέδρου της ομοσπονδίας ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο Κυριάκος Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με τον νέο νόμο Αυγενάκη δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που θα παραμείνει στο ΔΣ ως επίτιμος πρόεδρος. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι ο Γιαννόπουλος έχει ανακοινώσει ένα μεγάλο μέρος από τους ανθρώπους που θα είναι υποψήφιοι με την παράταξή του, ενώ ο Γιαννιώτης δεν έχει πει ακόμα τίποτα για τους υποψήφιους συνεργάτες του.

Ο Γιαννόπουλος στα γραφεία της ΚΟΕ

Στο μεταξύ, τα γραφεία της ΚΟΕ επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα ο ένας εκ των υποψηφίων, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, που είναι ο επικεφαλής της κίνησης «Κολυμπάμε Μαζί» στις επερχόμενες εκλογές. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα της Δημήτρη Σαρακατσάνη. Ο κ. Γιαννόπουλος ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην ΚΟΕ υπό το καθεστώς της πανδημίας, ενώ είχε και συζήτηση με τον ΓΓ για το αγωνιστικό κομμάτι.

«Πρωταγωνιστές οι Έλληνες», λέει ο Γιαννιώτης

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, εξάλλου, έτερος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στις προσεχείς αρχαιρεσίες της ΚΟΕ, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχάρη τους κολυμβητές και της κολυμβήτριες που πήραν μέρος στο διεθνές μίτινγκ «Golden Tour» που διεξήχθη στη Νίκαια της Γαλλίας (12 μετάλλια και ένα πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων). Τι λέει στην ανάρτησή του:

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τις ελληνικές συμμετοχές στο Golden Tour στη Νίκαια της Γαλλίας. Με χαρά́ και ενθουσιασμό́ είδα πως οι αθλητές/τριες παρά την μακρόχρονη αποχή́ τους από́ τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις. Με κάθε τρόπο αποδεικνύουν πως είναι ικανοί́ να πρωταγωνιστήσουν σε διεθνές επίπεδο».

Πηγή: sports3.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA