Έκλεισε με χαμόγελο το φετινό ταξίδι η Εθνική Νεανίδων

by Aquafeed 24

Την 5η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κατέκτησε το πρωί της Κυριακής η Εθνική ομάδα νεανίδων στον Βόλο.

Τα κορίτσια του Κώστα Δήμου έκαναν αυτό που έπρεπε και επικράτησαν 19-12 της Σερβίας για να κλείσουν με χαμόγελο το φετινό τους ταξίδι.

Οι αγώνες ολοκληρώνονται με τους αγώνες των μεταλλίων.

18:30 Ιταλία-Ολλανδία (για την 3η θέση)
20:00 Ισπανία-Ρωσία (για την 1η θέση)

Αναλυτικά την εξέλιξη των αγώνων ΕΔΩ και το live streaming ΕΔΩ.

ΣΕΡΒΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 12-19

Οκτάλεπτα: 3-7, 3-2, 5-6, 2-4

ΣΕΡΒΙΑ: Άβντιτς 6, Μίσκοβιτς 2, Σάρατς 1, Μιλίσεβιτς 2, Γκάσιτς 1.

Στατιστικά: 2 στα ίσια, 4/6 στην παίκτρια παραπάνω, 1 στην κόντρα, 1 από φουνταριστό, 4/4 με πέναλτι.

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυρωτά, Καϊάφα 1, Μουστακαρία 2, Σιούτη 1, Φουντωτού 2, Τσιμάρα, Νίνου 4, Μπόβαλη 3, Τορνάρου, Μπιτσάκου 2, Τριχά 4, Χέλμη, Λάζαρη.

Στατιστικά: 2 στα ίσια, 6/11 στην παίκτρια παραπάνω, 8 στην κόντρα, 2 από φουνταριστό, 1/1 με πέναλτι.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Δήμου έκανε μία απολογιστική δήλωση μετά το πέρας των αγώνων.

«Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και εκτιμώ ότι τα συμπεράσματα είναι πολλά και χρήσιμα. Όλα ξεκίνησαν εδώ και αρκετές βδομάδες με μια ποιοτική προετοιμασία στην οποία πήραν μέρος πολλά κορίτσια. Είχα την ευκαιρία να δω και να δουλέψω με αρκετές παίκτριες οι οποίες θα αποτελέσουν το μέλλον του αθλήματος στην χώρα μας. Άτομα τα οποία δούλεψαν με πάθος, όρεξη, ατελείωτες ώρες προπόνησης και που δεν παραπονέθηκαν ποτέ» τονίζει ο προπονητής και προσθέτει:

« Είναι αλήθεια ότι ήρθαμε στο Βόλο για να πάρουμε ένα μετάλλιο. Δεν ήμασταν υπεραισιόδοξοι. Το πιστεύαμε γιατί η Ελλάδα έχει μια μεγάλη παράδοση στην διοργάνωση, γιατί παίζαμε μέσα στο σπίτι μας στον Βόλο, με τρομερή υποστήριξη από την τοπική κοινωνία και γιατί είχαμε προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δυστυχώς δεν εκπληρώσαμε τον στόχο. Πέσαμε επάνω σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Ρωσία, η οποία θα παίξει στον τελικό της διοργάνωσης. Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες. Δεν το διαχειριστήκαμε καλά και εμφανίσαμε δύο πρόσωπα. Παίξαμε άσχημα στην αρχή και αρκετά ποιοτικά στη συνέχεια. Δεν προλάβαμε, παρά το γεγονός ότι πλησιάσαμε πολύ κοντά στην επιτυχία. Φεύγουμε από τον Βόλο με μια 5η θέση και την συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου στο Ισραήλ. Εκεί η διοργάνωση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Πρέπει μέσα στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει από τους αγώνες να γίνουμε καλύτεροι, γιατί καλύτεροι θα γίνουν σίγουρα και οι άλλοι»

Ο Κώστας Δήμου εκτιμά ότι το έργο που γίνεται στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά ποιοτικό και τονίζει χαρακτηριστικά:

«Μου αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα, γίνεται πολύ καλή δουλειά σε βάθος, τα σωματεία κάνουν εξαιρετικό έργο και οι προπονητές είναι πολύ καλοί. Τίποτα δεν έχει γίνει από παρθενογένεση. Σημαντικός επίσης είναι και ο ρόλος της Ομοσπονδίας. Υποστηρίζει με κάθε τρόπο εξαιρετικά το άθλημα. Όλοι αυτοί οι συντελεστές με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι και του χρόνου στο Ισραήλ μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ποτέ δεν Ήμουν μίζερος στη ζωή μου. Η πραγματικότητα είναι αυτή και πρέπει να εκφράζεται».

Ο Κώστας Δήμου κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τις προσωπικότητες της διοργάνωσης. Εκφράστηκε κολακευτικά για την Ιταλίδα Δάφνη Μπετίνι, τις Ισπανίδες Αμορός και Πρατς και την Ρωσίδα Σαραφουντίνοβα.

«Είχαμε κι εμείς όμως πολύ καλές παίκτριες. Μικρά παιδιά με σπουδαίο μέλλον. Αθλήτριες με πάθος και τρομερή όρεξη για δουλειά. Έγινε χθες μια αναφορά στην περίπτωση της Ειρήνης Νίνου. Ότι θα χρειαστεί προσοχή η περίπτωσή της έτσι ώστε να προστατευθεί στο μέλλον από την συμμετοχή της σε αλλεπάλληλες υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Ότι υπάρχει περίπτωση υπερπροσπάθειας από την συγκεκριμένη αθλήτρια. Στο θέμα αυτό θέλω να τοποθετηθώ λέγοντας ότι για ορισμένα παιδιά η συμμετοχή σε διαδοχικά πρωταθλήματα, ευρωπαικά ή παγκόσμια μπορεί να αποτελεί ξεκούραση και όχι κούραση. Είναι όμως αλήθεια ότι χρειάζεται πολύ καλή διαχείριση της συγκεκριμένης περίπτωσης από όλους τους προπονητές που βρίσκονται δίπλα στην αθλήτρια και οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουν».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA