Έγραψε ιστορία: Ασημένιο ο Θώμογλου στους Ολυμπιακούς!

by Aquafeed 24

 

Το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. πρόσθιο κατέκτησε ο Σάββας Θώμογλου, στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων που διεξάγονται στο Μπουένος Άιρες.

Ο Έλληνας αθλητής με επίδοσή 2:13.62, (στα προκριματικά του αγωνίσματος είχε 2.14.94), ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στην κολύμβηση, σε αυτή την διοργάνωση.

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Ιάπωνας Χαναγκουρούμα με χρόνο 2:11.63, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πολωνός Καλουσόφσκι, με επίδοση 2:13.72.

Για την επιτυχία του αθλητή έκανε δηλώσεις στην σελίδα της Ομοσπονδίας ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

«Συγχαρητήρια στο παιδί και στους προπονητές του. Πρόκειται για ένα τεράστιο ταλέντο. Περιμένουμε περισσότερες διακρίσεις στα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια πρωταθλήματα».

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας και υπεύθυνος του αθλήματος της κλασικής κολύμβησης, Δημήτρης Σαρακατσάνης, συμπλήρωσε:

«Το περίμενα. Όταν ήταν πολύ μικρός ο συγκεκριμένος αθλητής, με δική μας επιλογή μπήκε στα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία του. Σπουδαίος αθλητής, έχει δουλέψει πολύ. Το κυριότερο που έχω να πω γι’αυτόν είναι ότι το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν είναι μακριά».

Ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κύριος Χριστόδουλος Χούμας θεωρεί σπουδαία την επιτυχία του Σάββα Θώμογλου και υποστηρίζει:

«Καταπληκτική εμφάνιση και σπουδαία η επιτυχία για τον αθλητή μας. Ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων είναι μεγάλο επίτευγμα. Ο χρόνος του επίσης είναι αξιοσημείωτος. Αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Μία επίδοση που πλέον είναι υπολογίσιμη σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Περιμένουμε την συνέχεια από τον Σάββα το καλοκαίρι στα ευρωπαϊκα και παγκόσμια πρωταθλήματα των εφήβων».

Μέσα στην ημέρα θα ακολουθήσουν δηλώσεις του αθλητή και του προπονητή  του.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA