Εγκρίθηκε από τη ΔΟΕ η συμμετοχή των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στην καλλιτεχνική κολύμβηση

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε την έγκρισή της στη World Aquatics προκειμένου να επιτραπεί στους άνδρες να συμμετέχουν στους αγώνες καλλιτεχνικής κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Οι άνδρες θα έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής στο ομαδικό αγώνισμα. Υπάρχουν οκτώ αγωνιζόμενοι σε κάθε ομάδα. Οι νέοι κανόνες θα επιτρέψουν σε δύο άνδρες το μέγιστο να αγωνίζονται σε κάθε ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ αναμένεται να αγωνιστούν δέκα ομάδες.

Η καλλιτεχνική κολύμβηση βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1984 και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι άνδρες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Οι άνδρες έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της FINA από το 2015.

Αυτή είναι μια ημέρα γιορτής για όσους έχουν αγωνιστεί για την ένταξη των ανδρών στο άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και που έχουν πρωτοστατήσει στη συμμετοχή των ανδρών.

Ο Bill May, που υπήρξε μία από τις ηγετικές φωνές στο λόμπι για αυτήν την αλλαγή δήλωσε:

«Η ένταξη των ανδρών στην Ολυμπιακή Καλλιτεχνική Κολύμβηση θεωρούνταν κάποτε το αδύνατο όνειρο. Αυτό αποδεικνύει ότι όλοι πρέπει να ονειρευόμαστε μεγάλα. Οι άνδρες αθλητές με την επιμονή τους και τη βοήθεια και την υποστήριξη τόσων πολλών, μπορούν να σταθούν δίπλα ο ένας τον άλλον εξίσου, αγγίζοντας την Ολυμπιακή δόξα».

«Τα αθλήματα στο νερό είναι για όλους και οι άνδρες έχουν αποδείξει ότι είναι εξαιρετικοί καλλιτεχνικοί κολυμβητές. Ανυπομονώ να δω αυτή τη νέα διάσταση της καλλιτεχνικής κολύμβησης να μοιράζεται με τον κόσμο στο Παρίσι. Η ένταξη των ανδρών στην καλλιτεχνική κολύμβηση είναι μία κίνησης πίστης σε όλους εκείνους που έχουν εργαστεί για πολλά χρόνια για να συμβεί αυτό», δήλωσε ο Πρόεδρος του World Aquatics, Captain Husain Al-Musallam.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA