«Έφυγε» ο Λάμπρος Κωνσταντόπουλος

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Την απώλεια του Λάμπρου Κωνσταντόπουλου, θρηνεί η ΚΟΕ και ο κόσμος των αθλημάτων μας.

Ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, την περίοδο 1993-94 και για περίπου 75 ολόκληρα χρόνια, μέλος της μεγάλης οικογένειας των αθλημάτων μας, με διάφορες ιδιότητες, έφυγε χτες (7/6) βράδυ από τη ζωή, στο σπίτι του, σε ηλικία 92 ετών. Τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Η ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, από την οικογένεια του, με πιθανότερο να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Ευγενής και πολύπειρος, με πολύπλευρη προσφορά»

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε το δυσάρεστο γεγονός, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του Λάμπρου Κωνσταντόπουλου: «Υπήρξε ένας ευγενής και πολύπειρος παράγοντας του χώρου μας, με πολύπλευρη προσφορά συνολικά στα αθλήματα της Ομοσπονδίας μας.

Στην πολύχρονη διαδρομή του, πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες από όποια θέση και αν κλήθηκε να τις προσφέρει.

Με τιμά το γεγονός ότι, στην τελευταία του συνέντευξη στο περιοδικό της ΚΟΕ, είχε αναφερθεί με θερμά λόγια τόσο για μένα, όσο και την Διοίκηση που ανέλαβε τα ηνία της Ομοσπονδίας την Άνοιξη του 2021.

Αιωνία του η μνήμη»

Ποιος ήταν

Ο Λάμπρος Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1931 στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας, όπου και έζησε τα πρώτα 20 χρόνια της ζωής του. Υπήρξε αρχικά κολυμβητής του ΝΟ Πατρών και μετέπειτα πολίστας του (1948-51), κατακτώντας το 1950 το πρωτάθλημα Ελλάδας, το τελευταίο από τα 8 συνολικά του ιστορικού σωματείου.

Συμπαίκτες του, στην ομάδα αυτή, οι Διλέρνιας, Διαμαντόπουλος, Παπαστεφάνου, Μουκίδης, Ρηγόπουλος, Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Σταμπολής, Γεωργιάδης.

Το 1952 μετακομίζει στην Αθήνα και εργάζεται στην οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία Οδών Οδοστρωμάτων, ενώ παράλληλα αναπτύσσει πλούσια δράση στο χώρο της – τότε – ΕΚΟΦ (νυν ΚΟΕ).

Διετέλεσε διαιτητής υδατοσφαίρισης (και διεθνής) από το 1955 έως το 1974, ενώ υπήρξε ο εκφωνητής των αγώνων που γινόταν στο ιστορικό κολυμβητήριο του Ζαππείου.

Από το 1974 έως το 1984, υπήρξε έφορος Εθνικών ομάδων στα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας, με Προέδρους αρχικά τον Γιάννη Μασουρίδη (1976-78) και κατόπιν του Δημήτρη Ζωγράφου.

Την περίοδο 1990-93, διετέλεσε Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦ, με Πρόεδρο τον Γιάννη Παληό, θέση στην οποία εκλέχτηκε ο ίδιος τον Σεπτέμβρη του 1993 και παρέμεινε έως τον Δεκέμβριου του 1994.

Επί προεδρίας του, η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο (ασημένιο) στις υποδομές της γυναικείας υδατοσφαίρισης (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων γυναικών, 1994 Πάπενταλ), ενώ η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών κατέκτησε την καλύτερη θέση της (7η) ως τότε, σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (1994 Ρώμη).

Υπήρξε ο πρώτος Έλληνας παράγοντας που μετείχε σε διεθνή Ομοσπονδία των αθλημάτων μας, από το 1979 έως το 1984 (Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής  Υδατοσφαίρισης της LEN)

Ήταν παντρεμένος με την Πηνελόπη Λασκαρίδου (απεβίωσε το 2003), με την οποία και απέκτησαν ένα γιο, τον Γιάννη, που είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Το περιοδικό της Ομοσπονδίας KOEMag και ο συνάδελφος Νίκος Χαραλαμπόπουλος, τον είχαν «φιλοξενήσει» στο τεύχος Νο2 (Ιούλιος 2022, Σελ. 80-83, ΕΔΩ)

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA