Ντέρμπι «με τα όλα του» στον Άλιμο για την 12η Αγωνιστική της Α1 Γυναικών! Η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου υποδέχτηκε τον πρόσφατα ενισχυμένο με την Βίρνα Νιαρχάκου – ΠΑΟΚ, σε ένα ματς όπου όλα ξεκίνησαν, τελείωσαν και βασίστηκαν… στην άμυνα. Το σύνολο του Πάνου Βέργου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αμυντική του λειτουργία, με τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ Betsson να δείχνει ένα εξίσου καλό πρόσωπο στο πρώτο μισό. Έχοντας την Αλεξία Τζούρκα σε εξαιρετική μέρα και με «οδηγό» τις Πουστινίκοβα και Ηρώ Καρυπίδου, οι Θεσσαλονικείς πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς ερχόμενες στην Αθήνα, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 6-8!

ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ BETSSON – ΠΑΟΚ 6-8

Με τις δυο ομάδες να ξεκινούν πολύ δυνατά το ματς και τον ΠΑΟΚ να κερδίζει το σπριντ, οι πρώτες επιθέσεις ήταν αναγνωριστικές καθώς τόσο η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου, όσο και το σύνολο του Πάνου Βέργου επέλεξαν την ζώνη στην άμυνα, όμως η Πουστινίκοβα άνοιξε το σκορ με το 1-0 στα ίσα για τον ΠΑΟΚ στα 06:19, ενώ αμέσως μετά η Μαργαρίτα Μπιτσάκου ισοφάρισε με δυνατό σουτ από την κορυφή στα 05:50 για το 1-1 του ΑΛΙΜΟΥ. Μεταγενέστερα, η Μιχαΐλοβιτς τελείωσε ωραία την φάση στο παραπάνω, δίνοντας προβάδισμα με 2-1 στον Άλιμο στα 01:43, ολοκληρώνοντας έτσι το οκτάλεπτο.

Μπαίνοντας στο δεύτερο μέρος, η βαρύτητα του παιχνιδιού μεταφέρθηκε περισσότερο στις άμυνες, με τις δυο ομάδες να πιέζουν αρκετά την περιφέρεια, ενώ ο ΠΑΟΚ κέρδισε παραπάνω στην ανάπτυξη κόντρας και ο Πάνος Βέργος κάλεσε τάιμ άουτ για να οργανώσει τις παίκτριές του. Η οργανωμένη επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα βγήκε για τις Θεσσαλονικείς και η Ακιλμπάγιεβα ισοφάρισε σε 2-2, με την Ηρώ Καρυπίδου να διαμορφώνει το 3-2 αμέσως μετά και να πανηγυρίζει. Στα 04:22 η Χαλδαίου έφερε στα «ίσα» τον ΑΛΙΜΟ με δυνατό σουτ για το 3-3, ενώ η Γραικού έδωσε και πάλι βραχύ προβάδισμα στον Δικέφαλο με το 4-3. Με τον αγωνιστικό ρυθμό να έχει ανέβει και την Τζούρκα να πραγματοποιεί σημαντικές αποκρούσεις από κοντά, ο ΠΑΟΚ κυνηγούσε τον αιφνιδιασμό καθώς το ματς όδευε στο ημίχρονο, όμως το 4-4 ήρθε τελικά από την Έλενα Πάτερου σχεδόν στο τελευταίο λεπτό του πρώτο μισού, με σκαστό τελείωμα από δεξιά.

ΑΛΙΜΟΣ και ΠΑΟΚ μπήκαν πιο συγκεντρωμένα στο δεύτερο ημίχρονο, με τις Θεσσαλονικείς να κερδίζουν το σπριντ και να διαμορφώνουν το 5-4 με την Βίρνα Νιαρχάκου από τον φουνταριστό και μεταγενέστερα το 6-4 με την Πουστινίκοβα με δυνατό διαγώνιο σουτ. Στα 02:40 και μετά από μια σειρά χαμένων επιθέσεων για την ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου, η Φραγκιά σκόραρε από τον φουνταριστό για το 7-4, ενώ λίγο αργότερα η Πάτερου μείωσε για τον ΑΛΙΜΟ σε 7-5 τελειώνοντας τον αιφνιδιασμό σε δεύτερο χρόνο.

Το τελευταίο και κρισιμότερο οκτάλεπτο, βρήκε τον ΠΑΟΚ να κερδίζει παραπάνω στις πρώτες επιθέσεις και την Ηρώ Καρυπίδου να διαμορφώνει το 8-5, ενώ η Λένα Μιχαΐλοβιτς έκλεψε στα τελευταία δευτερόλεπτα και διαμόρφωσε στην κόντρα το τελικό 8-6.

ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ BETSSON – ΠΑΟΚ 6-8

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 1-3, 1-1 

ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ (Βαγγέλης Πάτερος): Λάζαρη, Χαλδαίου 1, Κοβάσεβιτς, Πιοβάν, Λυκοθανάση, Πάτερου 2, Ασημάκη, Λογοθέτη, Μιχαΐλοβιτς 2, Μπιτσάκου Μ. 1, Τσιμάρα Ευδ., Χέλμη, Καραγιάννη, Κύρκου, Θεοφανοπούλου.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Σύκα-Λεριώτη, Μπίκου, Πουστινίκοβα 2, Τζελέπη, Καρυπίδου Μ., Παρασκευοπούλου, Γραικού 1, Ακιλμπάγιεβα 1, Φραγκιά 1, Ντόνα-Τσιάκα, Νιαρχάκου 1, Τζούρκα, Καρυπίδου Η. 2