Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βοσταντζόγλου

by Aquafeed 24

Μια μεγάλη μορφή του Παναθηναϊκού, ένας άνθρωπος του πολιτισμού, ο Κώστας Βοσταντζόγλου, «έφυγε» από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια του αλλά και στους φίλους και στους ανθρώπους που παρακολουθούσαν το έργο του.

Γιός του θρυλικού σκιτσογράφου Μποστ και αδελφός του ηθοποιού Γιάννη Μποσταντζόγλου, είχε ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του ασχολούμενος με τη συγγραφή και την εικονογράφηση βιβλίων, καθώς και με τη συγγραφή θεατρικών έργων.

Ο Παναθηναϊκός, η ομάδα που είχε δοξάσει με τις επιδόσεις του ο Κώστας Βοσταντζόγλου, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατό του:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον χαμό του πρώην κολυμβητή και υδατοσφαιριστή του Συλλόγου Κώστα Βοσταντζόγλου.

Ο Κώστας Βοσταντζόγλου, ήταν βασικό μέλος της κολυμβητικής ομάδας του Παναθηναϊκού Α.Ο. στο τέλος της δεκαετίας του ’60. Πρωταγωνιστής στο αγώνισμα της πεταλούδας, στα 100 και 200 μέτρα. Πανελληνιονίκης στα 200 μ. πεταλούδα το 1968. Μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης. Ξεχώρισε ιδιαίτερα με το εξαιρετικό στυλ του στην πεταλούδα. Συμμετείχε και στην μικτή ομάδα της σκυταλοδρομίας του Παναθηναϊκού Α.Ο..
Είναι ο μοναδικός Έλληνας κολυμβητής που το 1969, σε μια θερινή κολυμβητική ημερίδα 1.500 μέτρων ελεύθερο, κατάφερε να κολυμπήσει την δύσκολη αυτή απόσταση με στυλ πεταλούδας, σημειώνοντας ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο ρεκόρ.

Υπήρξε και βασικό μέλος της ομάδας Υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, από το 1968 μέχρι το 1980.

Σπουδαία προσωπικότητα υπήρξε εικαστικός και θεατρικός συγγραφέας με ένα ιδιαίτερο ανατρεπτικό χιούμορ.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Κώστα…».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA