Επέστρεψε αργά το βράδυ της Κυριακής (17/10) από τη Νετάνια του Ισραήλ η αποστολή της θριαμβεύτριας Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Νέων Γυναικών που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι νεαρές διεθνείς πολίστριες, με τα μετάλλια στο στήθος, οι προπονητριές τους, αλλά και ολόκληρη η αποστολή γνώρισε αποθεωτική αποδοχή κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τους εκπροσώπους της διοίκησης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, συγγενείς και φίλους του αθλήματος, με χειροκροτήματα, ανθοδέσμες και συνθήματα.

Από πλευράς ΔΣ της ΚΟΕ, την ομάδα υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, ενώ παραβρέθηκε και ο έφορος Εθνικών Ομάδων υποδομών Δημήτρης Κύρκος.

Αναλυτικά στην αποστολή μετείχαν οι: Μαργαρίτα Μπιτσάκου, Ελευθερία Φουντωτού, Αθηνά Δήμητρα Γιαννοπούλου, Τίνα Καϊάφα, Ελένη Κανετίδου, Ευαγγελία Καρύτσα, Ευφροσύνη Κατσιμπρή, Ιουλία Άννα Κοντονή, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία Σωτηρία Ρακιντζή, Χριστίνα Σιούτη, Φωτεινή Τριχά, Σοφία Τορνάρου, Κατερίνα Ζαφειράκη. Μαζί τους οι ομοσπονδιακές προπονήτριες Αλεξία Καμένου και Ευτυχία Καραγιάννη, ο φυσικοθεραπευτής Σταμάτης Φώτογλου και η έφορος και υπεύθυνη της γυναικείας υδατοσφαίρισης στην ΚΟΕ, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, η Εύη Μωραϊτίδου, ως αρχηγός της αποστολής. Μαζί και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος που επέστρεψε, όμως, με πρωϊνή πτήση.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Η χρονιά για τις μεγάλες διοργανώσεις της υδατοσφαίρισης κορυφώνεται με μιια ακόμα μεγάλη επιτυχία, το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και σε όλους τους συντελεστές. Μια επιτυχία που οφείλεται στο νέο πνεύμα που υπάρχει πλέον στην Κολυμβητική Ομοσπονδία. Και αυτό το μετάλλιο, αλλά και όλα όσα ήρθαν εγυώνται ένα λαμπρό μέλλον, καθώς υπάρχουν οι προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις. Κι όλοι μαζί, κολυμπάμε μαζί».

Η αρχηγός αποστολής Εύη Μωραϊτίδου είπε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα για την κατάκτηση του βαργυρού μεταλλίου, Ειναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Εγώ έχω συγκινηθεί ιδιαίτερα δίότι βρίσκομαι δίπλα σε δυο πρώην συναθλήτριές μου που τώρα πορευθήκαμε μαζί στον πάγκο της Εθνικής ομάσας, ως προπονήτριες οι δύο (σ.σ. Καμμένου, Καραγιάννη) κι εγώ ως αρχηγός της αποστολής. Αυτό που αποκόμισα από αυτή την αποστολή είναι ότι ήμασταν δεμένοι σαν γροθιά, ένα σύνολο. Ελπίζω αυτή η επιτυχία, μαζί με αυτή των Νεανίδων (ασημένιο στο Ευρωπαϊκό), να μας οδηγήσουν βήμα βήμα ώστε να συμμετάσχει και να διακιθεί η Εθνική Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι το δικό μου όνειρο, γι αυτό και ασχολούμαι με τα τεκτενόμενα στην Ομοσπονδία, θέλω να συμβάλω σε αυτό. Τα κορίτσια έχουν πολύ ταλέντομ, πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα. Ευχαριστώ όσους μας στήριξαν, τον Πρόεδρο και το ΔΣ της ΚΟΕ, τον κ. Κύρκο και όλους όσους βοήθησαν».

Η ομοσπονδιακή τεχνικός Ευτυχία Καραγιάννη πρόσθεσε: «Υπάρχει υλικό στις ηλικιακές κατηγορίες με κορίτσια που μπορούν να πλαισιώσουν την Εθνική Γυναικών Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Κυράκο Γιαννόπουλο και ολόκληρο το ΔΣ της Ομοσπονδίας που μας επιστεύτηκαν τις τύχες όλων των Εθνικών γυναικείων ομάδων υποδομών. Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι για όλους μας, αλλά νομίζω ότι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, γιατί σίγουρα το ασημένιο μετάλλιο σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μία τεράστια διάκριση. Μασ αφήνει, όμως, μία γλυκόπικρη γεύση, όμως υπάρχει άφθονο ταλέντο και ελπίζουμε σύντομα αυτό να τροφοδοτήσει και την Εθνική Γυναικών, την οποία σύντομα θέλουμε να ξαναδούμε σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να πρωταγωνιστεί. Ευχαριστώ όλους στο τεχνικό τιμ, την Αλεξία, την Εύη, τον κ. Κύρκο. Προς το παρόν ξεκουραζόμαστε και απολαμβάνουμε της καρπούς των επιτυχιών».

Η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου μας δήλωσε: «Ναι, δεν το κρύβω ότι πικράθηκα λίγο στον τελικό. Όταν φτάνεις σε ένα τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος, είναι μια μεγάλη ευκαιρία που δεν έρχεται κάθε μέρα ούτε για τους αθλητές ούτε για τους προπονητές. Όμως έχω κι ένα άλλο μότο στη ζωή μου, Πρέπει να παίξεις αρκετούς τελικούς για λες ότι τον έχασα και να πικραθείς και να παίξεις κι άλλους για να τους κέρδισεις. Ας μην είμαστε, λοιπόν, αχάριστοι. Φτάσαμε ένα βήμα από το χρυσό, αλλά πήραμε το ασημένιο σε παγκόσμιο κι αν αναλογιστούμε ποιες ομάδες έμειναν πίσω μας, εκτός τετράδας βλέπουμε τι μεγάλη διάκριση καταφέραμε. Εύχομαι σε αυτά τα παιδιά στο μέλλον να κατακτήσουν ένα χρυσό σε κόμα πιο σημαντική διοργάνωση. Και το πιστέυω απόλυτα, ότι με δουλειά, προγραμματισμό και πίστη σε αυτό που κάνουν θα τα καταφέρουν. Αυτή η φουρνιά θα τα καταφέρει με τη Γυναικών. Αυτό το καλοκαίρι ήταν φοβερό για την ελληνική υδατοσφαίριση με κορυφαία στιγμή το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο των Ανδρών που μας συγκλόνισε όλους. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για την ευκαιρία που μας έδωσε. Παίξαμε σε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς και ένα τελικό Παγκοσμίου. Είμαστε περήφανες για το άθλημα μας, γιατί υπάρχουν και τα ηλικιακά των αγοριών. Το πόλο είναι το εθνικό μας άθλημα. Να μην πάει ευκαιρία χαμένη. Να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει. Πλέον θα ξεκουραστούμε θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Ευχαριστώ επίσης τη συνεργασία τους σωματειακούς προπονητές, αλλά και τους γονείς των παιδιών».

Η αρχηγός της Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη μας είπε: «Τεράστια επιτυχία, αλλά έχουμε μια γλυκόπικρη γευση, γιατί φτάσαμε στον τελικό και δεν πηραμε το χρυσό που μπορούσαμε. Στον πιο σημαντικό αγώνα έτυχε να κάνουμε το κακό μας παιχνίδι. Συμβαίνουν αυτά στον αθλητισμό. Οφείλουμε να το δεχθούμε, να μάθουμε από αυτό και να συνεχίσουμε. Ήταν μια ονειρική χρονιά για το ελληνικό πόλο. Αφιερώνουμε το μετάλλιο στις οικογένειές μας και σε όσους μας στηρίζουν στην προσπάθειά μας. Ένα τέτοιο μετάλλιο είναι η καλύτερη ανταμοιβή για έναν αθλητή».

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ και video από την άφιξη και την αποθεωτική υποδοχή.
Πηγή: koe.org.gr


 

 

 

Facebook Comments