Εφαρμογή κανονισμού “flying substitution / ιπτάμενη αντικατάσταση” σε πρωταθλήματα Α1 Ανδρών-Α1 Γυναικών-Κυπέλλου Ανδρών-Κυπέλλου Γυναικών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος:

Σας ενημερώνουμε ότι για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα εφαρμοστεί ο κανονισμός “flying substitution / ιπτάμενη αντικατάσταση” στα πρωταθλήματα Α1 Ανδρών, Α1 Γυναικών, Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών και Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών.

WP 5.6: Σε κάθε χρονική στιγμή του παιχνιδιού, ένας παίκτης μπορεί να αντικατασταθεί φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο από τις περιοχές αντικατάστασης που έχουν οριστεί για την ομάδα του. Ο αντικαταστάτης μπορεί να μπει στον αγωνιστικό χώρο από την περιοχή επανεισόδου της αποβολής, εφόσον ο παίκτης έχει εμφανώς βγει στην επιφάνεια του νερού, στην περιοχή επανεισόδου.

Η αντικατάσταση από την καθορισμένη πλάγια περιοχή αντικατάστασης επιτρέπεται όταν και οι δύο παίκτες, ο εξερχόμενος παίκτης και ο αντικαταστάτης, βρίσκονται στο νερό, έξω από τον αγωνιστικό χώρο και αγγίζουν τα χέρια πάνω από το νερό.

Η πλάγια περιοχή αντικατάστασης ονομάζεται “περιοχή ιπτάμενης αντικατάστασης” και η διαδικασία ονομάζεται “ιπτάμενη αντικατάσταση”.

Facebook Comments