Πολύ μεγάλο ντέρμπι στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου, καθώς ΑΕΚ και Π.Φάληρο έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν για το θετικό αποτέλεσμα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Β’ φάσης της Α1 κατηγορίας ανδρών.

Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες δεν αποχωρίζονταν η μια την άλλη και μέσα στο τρίτο οκτάλεπτο, ΑΕΚ και ΑΟΠΦ ήταν στα ίσα με το σκορ στο 6-6, όμως σε εκείνο το σημείο η Ένωση του Νίκου Βενετόπουλου ξέφυγε με +3, καθώς έκλεισε την τρίτη περίοδο με 9-6. Σε αυτό το χρονικό διάστημα του αγώνα, ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος είδε τους Ραντούλοβιτς (αρχές 2ου) και Κουρλιάφτη να αποβάλλονται με αντικατάσταση.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η ΑΕΚ κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα της και να φθάσει σε μια πολύ μεγάλη νίκη, με σκορ 11-8,  που τη φέρνει στους 27 βαθμούς, πέντε μακριά από την 13η Χίο και με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της Β’ φάσης, που θα κρίνει ποιες ομάδες πηγαίνουν στα Πλέι Άουτ και ποιες σιγουρεύουν την παραμονή. Αντίθετα, ο ΑΟΠΦ παρέμεινε στους 18 και βρίσκεται και μαθηματικά στα Πλέι Άουτ, όπου θα παλέψει για την παραμονή του στην Α1 κατηγορία ανδρών.

ΑΕΚ – ΑΟΠΦ 11-8

Η εμφάνιση του Λούις Αράγια επιθετικά ήταν απίστευτη, με τον Αμερικανό περιφερειακό να σημειώνει έξι γκολ και να είναι ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

ΑΕΚ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 11-8

Οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 3-0, 2-2.

ΑΕΚ (Νίκος Βενετόπουλος): Καραμπέτσος, Νατσούλης 1, Σταμέλος, Κοκκινάκης 1, Βούκσεβιτς 1, Γαλάνης 1, Γκάτσος, Μαρινάγης, Παπάκος, Στελλάτος, Αράγια 6, Μαυρωτάς Άρ. 1, Μπακαλούμης, Ζαχόπουλος.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Αργύρης Θεοδωρόπουλος): Γαλανίδης, Κόκκινος, Θαλασσινός, Κόχειλας 3, Κουρλιάφτης, Τοτ 3, Παπαδόπουλος Γ., Ραντούλοβιτς, Μαυράκης 1, Βάσσος, Κούκουνας, Καλής, Παρτσόγλου, Παγουλάτος, Αποστολάκος 1.

Διαιτητές: Δαμιανάκης, Κραβαρίτης

Αλυτάρχης: Δημήτρης Κύρκος