Ένας από τους πιο επιτυχημένους και έμπειρους τεχνικούς της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε επίπεδο ακαδημιών και ηλικιακών κατηγοριών εντάσσεται στο προπονητικό επιτελείο του Αλίμου, ενισχύοντας το φιλόδοξο πρότζεκτ των υποδομών και συνεχίζοντας το αθλητικό έργο των γυναικείων ηλικιακών ομάδων του συλλόγου!

Ο Γιάννης Μπενόπουλος αποτελεί και επίσημα μέλος της ομάδας του Αλίμου και αναμφίβολα προσφέρει… «εγγύηση επιτυχίας» στις ακαδημίες της ομάδας, ενώ αναμένεται να συνεργαστεί άψογα με την Αλεξάνδρα Ασημάκη στην τεχνική ηγεσία και επίβλεψη των νεαρών κοριτσιών. Έχοντας κατακτήσει πλήθος μεταλλίων σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα στο παρελθόν, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των ακαδημιών του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο Γιάννης Μπενόπουλος καλλιέργησε πολλά ταλέντα, ανέδειξε αρκετές παίκτριες που σήμερα πρωταγωνιστούν στις μεγάλες ομάδες και αδιαμφισβήτητα θα προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις και υπηρεσίες του και στις υποδομές του Αλίμου την επόμενη αγωνιστική σεζόν!

Η ανακοίνωση του Αλίμου:

«Ο ΑΛΙΜΟΣ και η διοίκηση του Ομίλου ανακοινώνουν με μεγάλη χαρά την έναρξη της συνεργασία τους με τον πολύπειρο τεχνικό, Γιάννη Μπενόπουλο! 

Ένας από τους πιο διακεκριμένους τεχνικούς της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε επίπεδο ακαδημιών και ηλικιακών κατηγοριών, έρχεται να ενισχύσει το γεμάτο ελπίδα και ταλέντο – έργο των υποδομών του ΑΛΙΜΟΥ, συνεργαζόμενος φυσικά με την Αλεξάνδρα Ασημάκη στο εγχείρημα αυτό και την νέα σεζόν.

Ο Γιάννης Μπενόπουλος ξεκίνησε ως αθλητής από τον Εθνικό Πειραιά, φτάνοντας να στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδος το 2005 στην Θεσσαλονίκη, ενώ έχει αγωνισθεί και σε ομάδες της Α2 Ανδρών, όπως: Ιωνικός, Νηρέας Χαλανδρίου κ.α.

Ως τεχνικός διέγραψε μια πολυετή και άκρως επιτυχημένη πορεία στον Ολυμπιακό, με τις ακαδημίες του οποίου έχει κατακτήσει συνολικά 11 Χρυσά, 10 Ασημένια και 7 Χάλκινα μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα το διάστημα 2009 – 2020. Μέσα από την μακρόχρονη εμπειρία του στην προπονητική της γυναικείας υδατοσφαίρισης σε ηλικιακές κατηγορίες μίνι κορασίδων έως και νέων γυναικών, ο Γιάννης Μπενόπουλος εργάστηκε παράλληλα και στη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, ως συνεργάτης του Χάρη Παυλίδη τις σεζόν 2009-2016, πανηγυρίζοντας επίσης την κατάκτηση 5 Πρωταθλημάτων Ελλάδος (Α1 Γυναικών), 1 Euroleague, 1 LEN Trophy και 1 Super Cup.

Αμέσως μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με τον ΑΛΙΜΟ, ο Γιάννης Μπενόπουλος, μίλησε στο oly-alimou.org:

«Όταν παραιτήθηκα από τον Ιωνικό είχα πει ότι θα κάτσω να ηρεμήσω και να σκεφτώ πολύ καλά πριν κάνω κάτι καινούργιο. Όταν ήρθε η πρόταση του ΑΛΙΜΟΥ δεν μου άφησε πολλά περιθώρια να σκεφτώ τι θα κάνω… ενασχόληση με τα παιδιά που είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω και να τα βλέπω να εξελίσσονται και από κει και πέρα οι Βαγγέλης Πάτερος, Αλεξάνδρα Ασημάκη και η διοίκηση, ο κ. Γιάννης Ζουμπουλίδης που από την πρώτη κιόλας συνάντηση με έκαναν να αισθανθώ πως είμαι μέλος μιας οικογένειας! Μία πρόταση που βασίζεται στο κοινό όραμα και στόχους καθώς και στην κοινή φιλοσοφία που έχουμε για την δημιουργία μιας ακαδημίας δυνατής και ικανής να στελεχώσει σε βάθος χρόνου το γυναικείο τμήμα και τις εθνικές ομάδες. Τώρα αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε το υλικό που έχουμε»!

 

Facebook Comments