Τετραετής αποκλεισμός για ντόπινγκ στον πρώην της Πελεγκρίνι!

by Aquafeed 24

Με αποκλεισμό τεσσάρων χρόνων τιμωρήθηκε ο Ιταλός κολυμβητής Φιλίπο Μανίνι για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ ελεύθερο, που έχει αποσυρθεί πλέον από τις πισίνες, αρνείται τις κατηγορίες και δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση. Ο ιταλικός Οργανισμός κατά του ντόπινγκ είχε ζητήσει αρχικά οκταετή αποκλεισμό του Μανίνι και τετραετή ενός άλλου κολυμβητή, του Μικέλε Σαντούτσι. Ο δεύτερος τιμωρήθηκε τελικά με 4 χρόνια, όπως και ο Μανίνι.

Τα στοιχεία κατά των δύο κολυμβητών προέκυψαν μετά από έρευνες των αρχών στο πλαίσιο της δίκης του Γκουίντο Πορτσελίνι, γιατρού διατροφολόγου, ο οποίος κατηγορήθηκε για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών, με αποτέλεσμα την τιμωρία του από την αθλητική δικαιοσύνη για 30 χρόνια. Ο 36χρονος Μανίνι, που αποσύρθηκε τον Οκτώβριο, αναφερόταν στο φάκελο της υπόθεσης, αλλά η περίπτωσή του είχε τεθεί στο αρχείο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Ορισμένα προϊόντα φαίνεται ότι προορίζονταν γι΄ αυτόν αλλά, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν τα χρησιμοποίησε ούτε καν τα έλαβε.

Ο Μανίνι ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ το 2005 και το 2007, ενώ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με την ιταλική ομάδα σκυταλοδρομίας 4×200μ. Ήταν επίσης γνωστός στην Ιταλία για την επί σειρά ετών σχέση του με το μεγάλο αστέρι της χώρας στην κολύμβηση των γυναικών, Φεντερίκα Πελεγκρίνι.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA