Διορισμοί προπονητών και αθλητών στα ΔΣ από τον ίδιο τον… Υφυπουργό προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Τι προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος Αυγενάκη και οι τροπολογίες για τον… διορισμό των προπονητών – Οι πρώτες αντιδράσεις από τον ΣΕΠΥΣΚΚ και τον κλασικό στίβο

Θύελλα αντιδράσεων από πολλά καίρια πρόσωπα του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού έχει ήδη ξεσηκώσει το ψήφισμα της Τετάρτης 09/03 που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή, στο πλαίσιο του νέου Αθλητικού Νόμου και των τροπολογιών του, οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν τον διορισμό προπονητών και εκπροσώπων των αθλητών – στα ΔΣ των Ομοσπονδιών από τον ίδιο τον υφυπουργό…

Η νέα διάταξη του Λευτέρη Αυγενάκη παρεμβαίνει αναίτια στην διαδικασία εκπροσώπησης των αθλητών και προπονητών στα Διοικητικά Συμβούλια των εκάστοτε Ομοσπονδιών, αφού μέχρι στιγμής οι εκλογές ήταν εκείνες που καθόριζαν τον διορισμό εκπροσώπων (προπονητών και αθλητών). Δηλαδή μέσω μιας κλασικής δημοκρατικής διαδικασίας, η «φωνή» των πρωταγωνιστών του αθλητισμού έφτανε μέχρι και την Βουλή.

Πλέον, προβλέπεται το εξής και παραθέτουμε αυτούσιο τα εδάφιο της διάταξης:

«Με απόφαση του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού ρυθμίζονται ο τρόπος ορισμού των εκπροσώπων των εν ενεργεία αθλητών/αθλητριών και των εν ενεργεία προπονητών/προπονητριών και των αναπληρωτών τους στα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών στις περιπτώσεις που: α) Η Ομοσπονδία καλλιεργεί περισσότερα του ενός αθλήματα ή κλάδους άθλησης και β) υπάρχουν περισσότερα του ενός σωματεία αθλητών/αθλητριών και προπονητών/προπονητριών για το άθλημα ή κλάδο άθλησης».

Οι πρώτες αντιδράσεις σχετικά με το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο της νέας διάταξης ήρθαν τόσο από τον υγρό στίβο και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης, Συγχρονισμένης Κολύμβησης και Καταδύσεων, όσο και από τους εκπροσώπους του κλασικού στίβου: Μαρία Μπελιμπασάκη (εκλεγμένη εκπρόσωπος αθλητών) και Γιώργο Πομάσκι (εκλεγμένος εκπρόσωπος προπονητών).

«Ευχαριστούμε τον κ. Υπουργό για την αναγνώριση των επιτυχιών και το σεβασμό στην αξιοπρέπειά μας και την προσωπικότητά μας.

Όχι απλά να ορίζει τον εκπρόσωπό μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, αλλά να φτιάχνει και τη σύνθεση της Εθνικής μας ομάδας. Τα συγχαρητήριά μας…», ήταν η δήλωση της ασημένιας πρωταθλήτριας Ευρώπης του στίβου.

Ξεπερνώντας λοιπόν, το στάδιο «τροφή για σκέψη»… ας αναλογιστούμε πόσο υποβαθμίζεται η αξία και η γνώση των προπονητών και προπονητριών, όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων μέσω της οποίας δίνεται «συνέχεια» σε ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια του πολιτισμού μας. Πόσο αμέτοχους αφήνει τους πρωταγωνιστές – αθλητές και αθλήτριες, αυτή η διάταξη, από την δικαιωματική επιλογή της εκπροσώπησής τους στα διοικητικά επίπεδα και πώς απεικονίζεται η δημοκρατικότητα μέσω τέτοιων αποφάσεων…(;).

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA