Δημήτρης Χασιώτης στο #AQF24: «Να δω τους αθλητές μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες»

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Ένας από τους πλέον νεότερους και σημαντικότερους ανθρώπους που ανήκουν πλέον στον υγρό στίβο της ΑΕΚ είναι ο Δημήτρης Χασιώτης.

Ο νέος προπονητής κολύμβησης της Ένωσης, ο οποίος ως αθλητής συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, ενώ αποτελεί τον πρώτο Έλληνα κολυμβητή που έκανε χρόνο κάτω από δύο λεπτά στα 200μ ύπτιο, έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό έργο, αυτό της συγκρότησης των αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου. Ο Δημήτρης Χασιώτης μίλησε για το νέο του ξεκίνημα, αλλά και τα όνειρα που κάνει στο Aquafeed24.

Με στοχοπροσήλωση και οδηγό τη σκληρή δουλειά, θέλει όπως είπε και ο ίδιος να δει τους αθλητές του να τον ξεπερνάνε, ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία του να γνωρίζει κάθε άνθρωπος κολύμπι.

Ο Δημήτρης Χασιώτης στο #AQF24:

Για το πως αισθάνεται που είναι μέλος της ΑΕΚ:

«Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθα σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο. Το κολυμβητικό τμήμα δεν υπήρχε, σκοπός μου είναι να το χτίσω και να αναδείξω όλα τα τμήματα της ΑΕΚ, από την πιο μικρή μέχρι και την πιο μεγάλη ηλικιακή κατηγορία. Έχω μεγάλη διάθεση, θέληση και όρεξη, ενώ τα παιδιά που έχουν ήδη έρθει, δουλεύουν πάρα πολύ καλά, οι συνθήκες είναι άριστες, οπότε πιστεύω ότι όλα θα πάνε όπως θέλουμε».

Η σπουδαιότητα της γνώσης της κολύμβησης:

«Γεννιόμαστε στη γη, δεν γεννιόμαστε στη θάλασσα, οπότε το κολύμπι είναι κάτι ξεχωριστό για το ανθρώπινο σώμα. Είναι κάτι που είναι πολύ σημαντικό για όλες τις ηλικίες. Μπορούν τα παιδιά από μικρά να αναπτύξουν όλους τους μύες, ενώ είναι επίσης θεραπευτικό. Είναι καίριο για όλους μας να γνωρίζουμε να κολυμπάμε, πολλώ δε μάλλον εφόσον βρισκόμαστε σε μία χώρα που βρέχεται από θάλασσα και είναι λάθος να μην υπάρχουν βασικές γνώσεις σχετικά με αυτό σε κάθε παιδί και σε κάθε γονιό.

Εγώ αγαπάω αυτή τη δουλειά, ζω για αυτή τη δουλειά και μπορώ να βοηθήσω τον οποιονδήποτε, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη ηλικία, να μπει στο μαγικό κόσμο της κολύμβησης».

Από αθλητής κολυμβητής και το… όνειρο του:

«Εγώ έφτασα στο ψηλότερο σημείο που μπορεί να φτάσει ένας αθλητής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την γνώση και την εμπειρία που έχω εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια θέλω να την μεταλαμπαδεύσω στους αθλητές μου και είναι όνειρο μου να δω κάποιον κολυμβητή μου να δω να φτάνει στο επίπεδο που ήμουν και με ξεπερνάει. Αυτό είναι το μεγάλο μου όνειρο, να βγάλω έναν αθλητή που να με ξεπεράσει και στα ρεκόρ που έκανα ως αθλητής, αλλά και να τον δω να λαμβάνει μέρος στις μεγάλες διοργανώσεις, να φτάσει σε μία Ολυμπιάδα».

Το σύνθημα για τη νέα σεζόν αλλά και το μέλλον:

«Πάμε γερά, να είμαστε υγιής, μακριά από τραυματισμούς, όλοι μαζί να αναδείξουμε τον υγρό στίβο της ΑΕΚ. Όλα θα πάνε καλά, γιατί μέσα από τη δουλειά και τη σωστή νοοτροπία έρχονται αυτά στα οποία στοχεύουμε. Είναι άλλωστε στο αίμα μας να παλεύουμε και να μην τα βάζουμε ποτέ κάτω».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA