Μία τρομερή είδηση ήρθε στο φως πριν από λίγες ώρες, από το Μαυροβούνιο. Δύο νεαροί αθλητές, ηλικίας 14 ετών, ο Στραχίνια και ο Στέφαν Βράνες, αγωνίζονταν μέχρι πρότινος στη Μπούντουσνοστ της Ποντγκόριτσα, θεωρούμενοι διακρινόμενοι αμφότεροι για το ταλέντο τους στην υδατοσφαίριση.

Λόγω κάποιων συνθηκών που επικρατούσαν στο club και σύμφωνα με τους γονείς των παιδιών δεν θα βοηθούσε περαιτέρω στην αθλητική και αγωνιστική ανάπτυξη των παιδιών και έτσι προέκυψε η επιθυμία της μεταγραφής του Στέφαν και του Στραχίνια στην Jadran Herceg Novi, η οποία επίσης ήταν δεκτική στον ερχομό των δύο αθλητών. Ωστόσο από ότι φαίνεται σύμφωνα με την μαρτυρία του πατέρα των δύο νεαρών πολιστών, η Μπούντουσνοστ απαίτησε για την πραγματοποίηση της μεταγραφής 14 χιλιάδες ευρώ, ειδάλλως δεν θα είχαν δικαίωμα αποχώρησης από την ομάδα. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κύριος Βράνες, αυτό είναι εντελώς παράλογο καθώς μέχρι εκείνη τη μέρα, η οικογένεια των παιδιών πλήρωνε τα πάντα. Δηλαδή συνδρομή, ρούχα και όλα τα έξοδα τα οποία έχει ένας νεαρός αθλητής. Απεναντίας στην Γιαντράν ο Στραχίνια και ο Στέφαν έγιναν δεκτοί με θέρμη, αφού τους παρέχεται ήδη δωρεάν διαμονή και διατροφή, ενώ έχουν ήδη αρχίσει να προπονούνται για την ομάδα.

Από τη μεριά του ο πατέρας εύχεται να μπορέσει να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, χωρίς να πρέπει να καταβληθεί αυτό το υπέρογκο ποσό και να μπορέσουν οι δύο νεαροί να συνεχίσουν την καριέρα τους στη Γιαντράν.