Διαιτησία: Λαμπρή παρουσία οι Έλληνες στις κορυφαίες διοργανώσεις!

by Aquafeed 24

Διαρκής ανέλιξη για την ελληνική διαιτησία, καθώς κορυφαία διοργάνωση χωρίς Έλληνα διαιτητή δεν… υφίσταται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο και το τελευταίο διάστημα πιστοποιεί αυτόν τον ισχυρισμό.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε στη Μάλτα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U16 αγοριών, με τον Μιχάλη Μπιράκη να εκπροσωπεί επάξια την ελληνική διαιτησία στη διοργάνωση, ενώ μάλιστα ο έμπειρος διαιτητής έδωσε το «παρών» στον μεγάλο τελικό του τουρνουά, ανάμεσα σε Ισπανία και Ιταλία, έχοντας εξαιρετική απόδοση για ακόμη μια φορά.

Στη Μανίσα, από την άλλη και το αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κοριτσιών, ο Γιώργος Κραβαρίτης εκπροσώπησε την εγχώρια διαιτησία και υδατοσφαίριση επάξια, σφυρίζοντας πλειάδα αγώνων στη διοργάνωση και επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία στη διεθνή διαιτησία.

Αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στην Αργεντινή και το Μπουένος Άιρες, ο Σπύρος Αχλαδιώτης ήταν αυτός που εκ νέου αποτέλεσε εκπρόσωπος της ελληνικής διαιτησίας, διαιτητεύοντας σημαντικά παιχνίδια με ειδικό βάρος, όπως ο ημιτελικός ανάμεσα σε Ιταλία και Ουγγαρία. Παράλληλα, ο Νίκος Μπουδραμής συνόδεψε την αποστολή της εθνικής ανδρών, πριν από λίγες ημέρες και σφύριξε αγώνες για το «Sardinia Cup» με μεγάλη επιτυχία.

Φυσικά, όπως έχει προαναφερθεί, το μεγάλο ραντεβού αυτού του καλοκαιριού δίνεται στο Παρίσι, εκεί όπου η ελληνική διαιτησία θα έχει δύο εκπροσώπους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον πολύπειρο Γιώργο Σταυρίδη για ακόμη μια Ολυμπιάδα και τη Ναταλία Μαρκοπούλου, η οποία θα συμμετάσχει σε ΟΑ για παρθενική φορά, ενώ υπενθυμίζεται ότι έλαμψε δια της απόδοσής της στον τελικό γυναικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα.

Τα μεγάλα ραντεβού ωστόσο δεν τελειώνουν εκεί για την ελληνική διαιτησία, καθώς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών U18 στην Τσενγκντού της Κίνας, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Μαρία Δασκαλοπούλου, ενώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19 γυναικών στο Ζάγκρεμπ θα σφυρίξει ο ανερχόμενος Κωνσταντίνος Βασιλείου. Ακόμη, στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό αγοριών στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, θα σφυρίξει ο πολύπειρος Γιώργος Πολυχρονόπουλος.

Τέλος, κοινός παρονομαστής στην πλειοψηφία των παραπάνω διοργανώσεων, καθώς και αυτών που έπονται αποτελεί η Βούλα Κοζομπόλη, Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της World Aquatics, Ελληνίδα OLY και εκλεγμένο μέλος στο νέο DELEGATES AND REFEREES COMMISSION για την περίοδο 2024 – 2028.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA