ΔΕΙΤΕ: Το επίσημο ωρολόγιο πρόγραμμα αγώνων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης 2022!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Η FINA και η οργανωτική επιτροπή του 19ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης 2022 ανακοίνωσαν το επιβεβαιωμένο πρόγραμμα αγώνων, με 74 τελικούς να λαμβάνουν χώρα σε συνολικά πέντε αθλήματα του υγρού στίβου. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, θα φιλοξενήσει όλα τα αγωνίσματα της κολύμβησης, καλλιτεχνικής κολύμβησης, open water, καταδύσεων και υδατοσφαίρισης – από τις 18 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2022!

Έτσι, η Βουδαπέστη παραμένει… κομβικό σημείο για την διοργάνωση διεθνών πρωταθλημάτων και τουρνουά, αφού πρόσφατα φιλοξένησε το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 και το 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων της FINA για το 2019.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι πρωτού επισημοποιήσει το πρόγραμμα αγώνων, η FINA είχε διαβουλεύσεις με αθλητές και άλλους αρμόδιους σχετικά με την ροή της διοργάνωσης. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία και οι διοργανωτές του Πρωταθλήματος έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στα περιθώρια προπονήσεων και αποκατάστασης για όλους τους αθλητές-αθλήτριες και ομάδες, αποφασίζοντας έτσι, να πραγματοποιηθούν όλα τα αγωνίσματα της κολύμβησης κατά τις πρώτες οκτώ ημέρες της διοργάνωσης, αντί για το συνηθισμένο δεύτερο μισό της.

Ως εκ τούτου προέκυψε το παρακάτω ημερήσιο και ωρολόγιο πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο η καλλιτεχνική κολύμβηση ξεκινά λίγο μετά την τελετή έναρξης στις 17/06 (Szechy Outdoor Pool), ενώ η κλασική κολύμβηση θα λάβει χώρα 18/06-25/06 στην θρυλική Duna Arena.

Όσον αφορά τις καταδύσεις, όλα τα αγωνίσματα θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 26/06-03/07 επίσης στην Duna Arena, ενώ η μαραθώνια κολύμβηση – open water θα λάβει χώρα στην Lupa Beach της Βουδαπέστης 26/06-30/06.

BUDAPEST_WCH-02

Οι προκριματικοί της υδατοσφαίρισης ξεκινούν στις 20 Ιουνίου και αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε τέσσερις πόλεις της Ουγγαρίας – Σόπρον, Ντέμπρετσεν, Σέγκεντ και Βουδαπέστη – με τα χιαστί παιχνίδια, τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς να συγκεντρώνονται τελικά στο Σέγκεντ και τη Βουδαπέστη. Τέλος, οι τελικοί ανδρών και γυναικών θα διεξαχθούν από τις 2 έως τις 3 Ιουλίου στο κολυμβητήριο Hajos (Βουδαπέστη).

BUDAPEST_WCH-03

BUDAPEST_WCH-04

Ο πρόεδρος της FINA Husain Al-Musallam σημείωσε ότι η ανακοίνωση αυτή αποτελεί σαφή επιβεβαίωση για την διαδικασία προετοιμασίας και τα προπονητικά προγράμματα των αθλητών και αθλητριών που θα συμμετέχουν.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω το πρόγραμμα των αγώνων για τη Βουδαπέστη 2022 και να παρέχω κάποια επιβεβαίωση και σιγουριά στους αθλητές μας. Βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέλη μας, για να καταλήξουμε σε ένα πρόγραμμα αγώνων που ωφελεί τον υγρό στίβο και λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των αθλητών», είπε ο Πρόεδρος της FINA. «Παραμένουμε ευγνώμονες στη “Βουδαπέστη” για την ευελιξία και την προθυμία της να φιλοξενήσει αυτή την δύσκολη χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ξέρω ότι όλοι ανυπομονούμε να δούμε τον κόσμο του αθλητισμού στο νερό να συναντιέται ξανά αυτό το καλοκαίρι στη Βουδαπέστη».

Η FINA ανακοίνωσε επίσης προ ημερών, τη διαδικασία πρόκρισης, τα χρηματικά έπαθλα και τα βραβεία για το Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης 2022. Με συνολικό προϋπολογισμό επάθλων 5.720.000$ και μπόνους 50.000$ για οποιοδήποτε νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε ατομικά αγωνίσματα κολύμβησης, οι αθλητές στη Βουδαπέστη θα διαγωνίζονται για το… υψηλότερο χρηματικό βραβείο που προσφέρθηκε ποτέ σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά και συγκεντρωτικά, όλο το πρόγραμμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FINA στην Βουδαπέστη 2022 ΕΔΩ.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA