Δανιήλ Γιουρτζίδης στο Aquafeed24: «Χωρίς την οικογένεια μου δεν θα βρισκόμουν στην θέση που είμαι τώρα»!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Ο νεαρός διεθνής κολυμβητής, Δανιήλ Γιουρτζίδης, μίλησε αποκλειστικά στο Aquafeed24!

Ο 20χρονος αθλητής του υγρού στίβου και περήφανο μέλος της Εθνικής ομάδας κολύμβησης, Δανιήλ Γιουρτζίδης, δίνει για πρώτη φορά συνέντευξη στο #Αquafeed24.

Κάνοντας τα πρώτα του βήματα στον σύλλογο του ΑΟΠ Φαλήρου, ο Δανιήλ Γιουρτζίδης, ασχολήθηκε αρχικά με το ύπτιο, ωστόσο πλέον ανήκει στον Εθνικό Πειραιώς, ενώ έχει κατακτήσει όλα τα στυλ κολύμβησης, γι’ αυτό και οι συνεχείς διακρίσεις του προέρχονται από το αγώνισμα των 400μ μικτής ατομικής!

Έχοντας εκπροσωπήσει την χώρα μας σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις από μικρή ηλικία, η διεθνής αθλητική πορεία του νεαρού κολυμβητή κορυφώθηκε με την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 50άρας της Βουδαπέστης, όπου κατέλαβε την 21η θέση στα 400μ μικτής ατομικής. Επιπλέον, στο ίδιο αγώνισμα πρόσφατα, ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου κολυμπώντας στο Χειμερινό Κύπελλο του Καρπενησίου, ενώ το 2020 στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία Εφήβων, στο αγώνισμα των 200μ μικτής ατομικής με επίδοση 2:06.69!

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες την κολύμβηση; Πως επέλεξες να ασχοληθείς με αυτό το άθλημα;

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον υγρό στίβο σε ηλικία 5 ετών. Δεν μου άρεσε καθόλου όταν άρχισα. Η αλήθεια είναι πως δεν το επέλεξα εγώ αλλά με πίεσαν να πάω».

Ήταν εύκολο να συνδυάσεις τις σχολικές και τις αθλητικές σου υποχρεώσεις; 

«Με τις σχολικές μου υποχρεώσεις δεν είχα ποτέ πρόβλημα γιατί η αλήθεια είναι ότι προτεραιότητά μου ήταν ο πρωταθλητισμός και η προπόνηση και όχι τόσο τα μαθήματα και οι άριστοι βαθμοί».

Σε στήριξε η οικογένεια σου στην επιλογή σου να ασχοληθείς με τον πρωταθλητισμό;

«Η οικογένεια μου από την αρχή με στήριζε και με πίεζε επειδή έβλεπαν κάτι που δεν έβλεπα εγώ. Χωρίς την οικογένεια μου δεν θα βρισκόμουν στην θέση που είμαι τώρα».

Ποιους στόχους έχεις για τις επόμενες διοργανώσεις. Βλέπεις τον εαυτό σου στο βάθρο με την εθνική ομάδα ανδρών στο μέλλον;

«Ο επόμενος βασικός στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι το 2024.Μέχρι τότε θέλω να βελτιώσω το κολύμπι μου και να μειώσω τους χρόνους μου. Ελπίζω βέβαια να βρίσκομαι δίπλα στους καλύτερους κολυμβητές».

Συνέντευξη στην: Αλίκη Δουράμπεη 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA