Δια πυρός και σιδήρου πέρασε η ΑΕΚ για να συνεχίσει το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών, καθώς πέρασε από τη δύσκολη έδρα της ΝΕ Πατρών με σκορ 10-9, σε μια αναμέτρηση που είχε τρίτο ημίχρονο με επίκεντρο τη διαιτησία.

Το Aquafeed24 επικοινώνησε με την τεχνικό της ΑΕΚ, Κωνσταντίνο Δάνδολο, ο οποίος για την εν λόγω αναμέτρηση πήρε θέση για τα όσα ειπώθηκαν από τους δύο συλλόγους, αλλά και για την ουσία του θέματος, δηλαδή τον αγώνα ανάμεσα στην «Ένωση» και την πατρινή ομάδα που ήταν ένα όμορφο ντέρμπι!


«Ήταν ένας πολύ δυνατός αγώνας, οι ομάδες στο ξεκίνημα ήταν εκτός ρυθμού και σε αυτό έπαιξε ρόλο κυρίως η διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά και οι διακοπές των Χριστουγέννων που οι ομάδες έχασαν τόσο την αγωνιστική τους ετοιμότητα, όσο και την ομαλότητα σχετικά με τις προπονήσεις.

Στις δύο τελευταίες περιόδους και οι δύο έδειξαν μεγάλη μεγάλη μαχητικότητα και ίσως η ΑΕΚ με τη μεγαλύτερη εμπειρία που διαθέτουν οι παίκτες της να παίζει ρόλο, κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνος».

Για την άποψη της ΝΕΠ ότι η ΑΕΚ ήταν τυχερή που έφυγε με νίκη από την Πάτρα:

«Η ΝΕΠ έχει απόλυτο δίκιο να το λέει αυτό, όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στο τελευταίο λεπτό ο παράγοντας τύχη παίζει σαφώς μεγάλο ρόλο».

Για το αν πιστεύει ότι η ΝΕΠ έχει θέση στην τετράδα του Ομίλου:

«Η ΝΕΠ, απ’όσο είδα, είναι μια πολύ καλή ομάδα, με αρχή, μέση και τέλος. Με πειθαρχία και σύστημα. Είναι μια ομάδα άξια να είναι στην τετράδα και πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι αν στην Αθήνα αντιμετωπίζουμε δυσκολίες όσον αφορά τις δύσκολες συνθήκες προπόνησης, στην περιφέρεια τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα, οπότε αυτή η ομάδα κάνει μια σαφώς πολύ αξιόλογη προσπάθεια. Χίλιες φορές να βλέπουμε τέτοιες ομάδες να κάνουν πρόοδο, παρά κάποιες αθηναϊκές, οι οποίες βασίζονται μόνο στη μανούρα και το ξύλο, με την ελπίδα να κερδίσουνε κανέναν βαθμό, ενώ έχουν ρόλο «κομήτη» στον χώρο της υδατοσφαίρισης.

Αντιθέτως, η ΝΕΠ και ο ΝΟΠ έχουν μεγάλη ιστορία και ειδικό βάρος στο άθλημα μας και μόνο σεβασμό έχουμε προς αυτές».

Για το σχόλιο του για τη διαιτησία της αναμέτρησης και εκατέρωθεν παράπονα για αυτήν:

«Πιστεύω έγιναν κάποια λάθη, όχι όμως ηθελημένα. Το ματς είχε μεγάλη ένταση οπότε και οι διαιτητές έκαναν κάποια λάθη, ακούσια κατά την άποψη μου. Σε κάθε περίπτωση δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα τα λάθη αυτά».