Το όνειρο μιας μικρής ομάδας ανθρώπων να πρωταγωνιστήσει η ΑΕΚ στην υδατοσφαίριση ήταν μεγάλο, όσο μεγάλη είναι και η ιστορία του προσφυγικού συλλόγου στον ελληνικό αθλητισμό.

Εδώ και λίγες ημέρες έγινε πραγματικότητα, καθώς οι ομάδες ανδρών και γυναικών της «Ένωσης» ανήλθαν στην πρώτη κατηγορία, σχεδόν ταυτόχρονα και γέμισαν με ικανοποίηση όσους πίστεψαν στο εγχείρημα.

Ένας εξ αυτών, ήταν και ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, Κωνσταντίνος Δάνδολος, στον οποίο πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας, όχι μόνον στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στην οργάνωση όλων αυτών που απαιτούνταν για να αρχίσει το τμήμα πόλο της ΑΕΚ να λειτουργεί σε επαγγελματικό πλαίσιο.

Μαζί με τον Πάνο Μιχαλόπουλο, τον Γιώργο Κιρμίζογλου και τον Πέτρο Δεβερίκο συνεχίζουν να ονειρεύονται και το Aquafeed24 μίλησε με τον Κωνταντίνο Δάνδολο για την άνοδο της ανδρικής ομάδας στην Α1 ανδρών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρώην διεθνής με την Εθνική ανδρών και πρωταθλητής με τον ΑΝΟΓ λόγω επιχειρηματικών υποχρεώσεων δεν είχε ποτέ στο παρελθόν πρόθεση να αναλάβει ομάδα της Α1, αλλά όπως χαρακτηριστικά μας είπε: «Η ΑΕΚ είναι η ομάδα της καρδιάς μου και μόνο για την ΑΕΚ θα το έκανα…».


«Φέτος ήταν μια περίεργη χρονιά με τον κορονωϊό και την καραντίνα. Η Α2 δεν είναι εύκολη κατηγορία και πρέπει να το τονίσουμε αυτό. Τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης τον κερδίσαμε δύο φορές, αλλά για να γίνει αυτό κάναμε πάρα πολλή προπόνηση μετά την καραντίνα. Με πολλή συγκέντρωση, προσπαθήσαμε για να φανεί αυτό στο τέλος σχετικά εύκολο, αλλά μόνο έτσι δεν ήταν. Παίξαμε στον ημιτελικό με μια καλή ομάδα, που έχει έναν έμπειρο προπονητή, τον κ. Δούμπα που ήταν στην Εθνική ανδρών και την Εθνική Νέων ανδρών».

Για την επερχόμενη πρώτη σεζόν στην Α1 ανδρών: 

«Είναι δεδομένο ότι θέλουμε να αποφύγουμε τον υποβιβασμό, γιατί του χρόνου θα έχουμε 14 ομάδες που θα είναι όλες ανταγωνιστικές. Εμείς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε συγκεκριμένα πράγματα. Αρχικά, την όρεξη που έχουμε για την παρθενική μας συμμετοχή στην Α1.

Έπειτα, μεγάλη σημασία έχει η παρουσία των ΑΕΚτζήδων στην κερκίδα σε κάθε παιχνίδι και ακόμη ο κόσμος της ΑΕΚ που θα βοηθήσουν την ομάδα οικονομικά και σε όλα τα επίπεδα. Έχω την άποψη ότι το πόλο είναι ένα άθλημα που με λίγα χρήματα μπορείς να κάνεις επιτυχία. Είμαστε σε αναζήτηση βοήθειας και είμαστε σε καλό δρόμο. Η ΑΕΚ έχει τεράστιο brand name, είναι ένα ιστορικό σωματείο. Ο σύλλογος έχει ειδικό βάρος στον ελληνικό αθλητισμό και έτσι, αν και νεοφώτιστοι, οφείλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Φυσικά, δεν γίνονται όλα σε μια χρονιά…».

Για την προσωπική του δικαίωση και την πρώτη του απόπειρα στην Α1 ανδρών ως τεχνικός:

«Δεν θα το έκανα για κανέναν άλλον πέραν της ΑΕΚ που είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Έχω διπλή χαρά γιατί σαν αθλητές είχα πολλές ωραίες στιγμές και θέλω να το ζήσω στο έπακρο. Είναι εις βάρος των υποχρεώσεων μου, αλλά με τον Πέτρε Σάντα στους Νέους άνδρες και τον Πέτρο Δεβερίκο στο πλευρό μου είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».

Παρ’όλα αυτά, ο τίτλος της πρωταθλήτριας κρίνεται το Σάββατο, με τον Δάνδολο να αντιμετωπίζει στη μάχη των πάγκων τον κουμπάρο του, Κώστα Λούδη:

«Το Περιστέρι είναι μια ομάδα της Α1. Και πέρυσι δεν άξιζε να πέσει, αλλά έγινε από συγκυρίες. Ο Κώστας είναι πολύ καλός προπονητής, έχει πάρει Κύπελλο με τη Βουλιαγμένη και είναι ο μοναδικός που έχει σπάσει το μονοπώλιο του Ολυμπιακού. Είναι από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές και είμαστε κουμπάροι. Έχουμε παίξει και αντίπαλοι και συμπαίκτες στο παρελθόν».

Για τους παίκτες του, τα παιδιά που με αγώνα ανέβασαν την ΑΕΚ στην Α1: 

«Θέλω να πω ότι φέτος είχαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, αγωνιστικά λόγω ικανοτήτων αλλά και από άποψη χαρακτήρα. Αυτός ήταν ο στόχος και δεν έγινε τυχαία. Βασιστήκαμε εκ των προτέρων στον χαρακτήρα των παιδιών για να συνεργαστούμε. Υπήρξε πολύ ωραία χημεία και κόλλησαν με την αντίληψη που είχαμε εμείς για την ομάδα.

Θεωρώ ότι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και θα μπορούσαν να σταθούν όλοι στην Α1, αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων επιλέγουν να μη το κάνουν. Είναι άξιοι επειδή εργάζονται και μένουν κοντά στο άθλημα παράλληλα. Είχα μια εξαιρετική συνεργασία μαζί τους και τους ευχαριστώ πολύ έναν προς έναν. Ειδικότερα το τελευταίο διάστημα κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Είναι όλοι φίλοι μου»!

Για τον ΟΦΘ που έκανε επίσημα παράπονα για τη διαιτησία των ημιτελικών:

«Οι διαιτητές ήταν πολύ καλοί και στα δύο παιχνίδια. Η ΚΟΕ έβαλε τους καλύτερους που υπάρχουν και φυσικά διεθνείς. Στάθηκαν άξια στην ένταση και την κρισιμότητα των αγώνων και δεν θεωρώ ότι υπήρξε κάτι μεμπτό».


 

 

Facebook Comments