Σε τρεις μέρες το ΟΑΚΑ θα υποδεχθεί κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης αλλά μετά την πρώτη αναμέτρηση στο παγκόσμιο κύπελλο του Βερολίνου, ανυπομονούμε για την δεύτερη μονομαχία του Απόστολου Χρήστου με τον Τόμας Τσεκόν.

Χρήστου και Τσεκόν έχουν αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλο πολλές φορές στην διεθνή σκηνή αλλά η «βεντέτα» μεταξύ τους ξεκίνησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης όταν ο κολυμβητής του Παναγιώτη Βελέντζα στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ ύπτιο μέσα στο σπίτι του Ιταλού και έχασε για λίγο στο χρυσό στο 100αρι. O Τσεκόν παρουσιάστηκε αρκετά φορμαρισμένος στο παγκόσμιο κύπελλο του Βερολίνου, όπου έγινε στις 6-8 Οκτωβρίου. Κέρδισε τρία αγωνίσματα και αυτά ήταν τα 100μ και 200μ ύπτιο και τα 100μ ελεύθερο, ενώ στα 50μ ύπτιο προκρίθηκε στον τελικό με την τρίτη επίδοση (25.07), αλλά απέσυρε την συμμετοχή. Στα 100μ ύπτιο ήταν εξαιρετικός, αφού ήταν ο μοναδικός της κούρσας που κατέβηκε τα 54 δευτερόλεπτα και σημείωσε 52.27.

Ο Χρήστου στο Βερολίνο κολύμπησε στα 50μ και 100μ ύπτιο και στα δύο αυτά αγωνίσματα αναμένεται να συμμετάσχει και στο ΟΑΚΑ. Ο Έλληνας πρωταθλητής φορτωμένος ακόμα από την προπόνηση, δε βρίσκεται σε περίοδο κορύφωσης καθώς είναι νωρίς ακόμα. Στο 50άρι του Βερολίνου ήταν 6ος με 25.26 και στο 100άρι έχασε για λίγο το βάθρο, αφού τερμάτισε στην 4η θέση με 54.33. Ήταν το πρώτο του μίτινγκ μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα (όπως και του Τσεκόν) και θα ανεβάζει ρυθμούς όσο θα πλησιάζουμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Ωστόσο μια κόντρα Χρήστου – Τσεκόν πάντα έχει ενδιαφέρον και οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία (δε γνωρίζουμε πότε θα είναι η επόμενη) να παρακολουθήσουν από κοντά το κορυφαίο δίδυμο στο ύπτιο.

Πηγή: koe.org.gr