Χρήστος Αφρουδάκης: Ο «μαέστρος» της ελληνικής υδατοσφαίρισης κρεμάει το σκουφάκι του!

by Aquafeed 24

Ο Αρχηγός της Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης Χρήστος Αφρουδάκης και πρώην Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας ανακοινώνει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση του αθλητισμού.

Η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης ευχαριστεί θερμά τον Χρήστο Αφρουδάκη για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του στον Ν.Ο.Β. και του εύχεται καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του.

Παρακάτω ακολουθεί η σχετική δήλωση του Χρήστου Αφρουδάκη:


«‘Έπειτα σχεδόν από 31 χρόνια ενασχόλησής μου με το άθλημα της υδατοσφαίρισης, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και για μένα! Μετά από πολύ σκέψη και βαθύτατα συγκινημένος ανακοινώνω ότι με το πέρας του Final 8 για το κύπελλο Ελλάδος αποσύρομαι από την ενεργό δράση.

Αυτή δυστυχώς είναι η μοίρα κάθε αθλητή! Ο πρωταθλητισμός όσο σκληρό και εάν είναι, όσο σκληρό και εάν ακούγεται, έχει ημερομηνία λήξης!!! Μακάρι να μπορούσε το σώμα και το πνεύμα μας να άντεχε στον χρόνο όπως συμβαίνει στα περισσότερα «επαγγέλματα» για να μην είχαμε τόσο σύντομο τέλος.

Δεν θα κουράσω κάνοντας αναφορές και αναλύοντας την καριέρα μου σε επιτυχίες, αποτυχίες, δυσκολίες, θυσίες, οικογένεια, ομάδες, προπονητές κ.α. παρόλο που αντικειμενικά τα παραπάνω αποτελούν  βασικό πυλώνα αλλά και «καύσιμο» για κάθε αθλητή, ώστε να μάθει να βάζει καθημερινά νέους στόχους και να μπορεί να τους πετυχαίνει αργά ή γρήγορα.

Θα ήθελα να εστιάσω αλλού! Σε αυτό που μένει όταν η αυλαία πέφτει και σβήσουν όλα τα φώτα. Δεν είναι άλλο από τις αξίες και τις αρχές όπως ήθος, ειλικρίνεια, σεβασμός, πειθαρχεία, δικαιοσύνη, ομαδικότητα,  με τις οποίες πορεύτηκα και θα συνεχίσω να πορεύομαι και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Με αυτές τις αξίες και τις αρχές ελπίζω να αποτέλεσα και να συνεχίσω να αποτελώ ένα υγιές αθλητικό πρότυπο για τους συμπαίχτες μου και τα νέα παιδιά. Όχι μόνο για τις διακρίσεις και τις ικανότητές μου στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, αλλά κυρίως για την ανθρώπινη στάση μου όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος, θα ήθελα κυριολεκτικά από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίχτες και προπονητές μου σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και τους συλλόγους που αγωνίστηκα. Προφανώς, ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης κατέχει μια εξέχουσα θέση στην καρδιά μου.

Με σεβασμό,

Χρήστος Αφρουδάκης»

Εμείς, ως aquafeed24, είμαστε απλώς τυχεροί που θα είμαστε παρόντες στο τελευταίο παιχνίδι του μεγάλου «μαέστρου» της ελληνικής υδατοσφαίρισης!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA