Χειμερινοί Π/Π Α’ και Β’: Σημαντικές επιδόσεις και γρήγορα αντανακλαστικά

by Aquafeed 24

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Χειμερινοί Αγώνες στις κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α’ και Β’, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να σημειώνουν σημαντικούς χρόνους.

Το πρωί της Κυριακής (17/2) οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο κολυμβητήριο Νίκαιας, στην 3η αγωνιστική, ενώ το απόγευμα, διεξήχθη η 4η αγωνιστική, στο κολυμβητήριο Πειραιά.

Η Αναστασία Πρεβενιού στα 50μ πρόσθιο στις παγκορασίδες Β’ διακρίθηκε, με 34.70, καθώς και η Άννα Βλάχου στα 200μ πεταλούδα, με χρόνο 2:32.32. Ο Παναγιώτης Βουβουδάκης στην κατηγορία παμπαίδων Β’ πραγματοποίησε σημαντικές επιδόσεις στα 100μ πεταλούδα με 1:02.60, ενώ στα 200μ πεταλούδα με 2:19.96.

Μετά το τέλος των Χειμερινών Αγώνων, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χριστόδουλος Χούμας, δήλωσε: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την κολυμβητική οικογένεια, για την άμεση αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που δημιουργήθηκε το πρωί του Σαββάτου. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στους αγώνες. Οι επιδόσεις μπορεί να επηρεάστηκαν λίγο από της απρόοπτες εξελίξεις, αλλά ήταν άκρως ενθαρρυντικές. Θα ήθελα, επίσης, να τονίσω ότι σαν κολυμβητική οικογένεια χρειαζόμαστε περισσότερη προσοχή και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, διότι είναι τεράστιο το κοινωνικό έργο το οποίο προσφέρουμε. Δεν έχουμε τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, ώστε το άθλημα να εξελιχθεί περισσότερο στη χώρα και είναι υποχρέωση όλων οι εγκαταστάσεις να βελτιωθούν».

Με τη σειρά του, ο πρώην κολυμβητής επι σειρά ετών και νυν μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, Ανδρέας Ζώτος, ανέφερε: « Αναδύονται συνέχεια νέοι αθλητές και σωματεία, που πρέπει να υποστηρίζονται από τις διοικήσεις τους και την Ομοσπονδία. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και οι διακρίσεις είναι διάσπαρτες από πολλά σωματεία, τόσο των αστικών κέντρων, όσο και της περιφέρειας. Αυτά τα παιδιά πρέπει να τα προσέξουν τα σωματεία τους, ώστε να συνεχίζουν να αγωνίζονται και στις επόμενες κατηγορίες».

Μία αθλήτρια μεταξύ αυτών που διακρίθηκαν ήταν η Θεοφανία Ραγκούση, από τον ΓΣ Πετρούπολης, η οποία κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια στα 50μ, 100μ και 200μ ύπτιο και τόνισε: «Οφείλω τις νίκες μου στον προπονητή μου Πέτρο Πετρόπουλο, ο οποίος με προπόνησε πολύ καλά και με στηρίζει συνεχώς. Όνειρο μου είναι να κολυμπήσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή στους Βαλκανικούς. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί αθλητές με ταλέντο και χρειάζονται στήριξη, για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους».

Ακόμη ένας αθλητής που ξεχώρισε ήταν ο Βασίλης-Ιάσων Μηλιώνης από τον ΑΣΚ Ντερή, με 3 χρυσά μετάλλια, σε 50μ, 100μ και 200μ ελεύθερο, ο οποίος δήλωσε: «Τα αποτελέσματα ήρθαν μετά από την δουλειά, ώρες προπόνησης και βοήθειας από τους προπονητές μου, τον Δημήτρη Παπαχαριζάνου και τον Γιώργο Βάλλα. Το άθλημα της κολύμβησης βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη του σώματος και στην φυσική κατάσταση των αθλητών. Όνειρό μου είναι να καταφέρω να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα,  καθώς και να αγωνιστώ σε Ευρωπαϊκούς και Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο προπονητής του ΝΟ Ρεθύμνου, Στέφανος Κατσιλιάνος, τόνισε: « Είμαι πολύ ικανοποιημένος  Από τους αθλητές μου, καθώς καταφέραμε να κατακτήσουμε 20 μετάλλια και ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλα τα αγωνίσματα. Το άθλημα έχει προχωρήσει αρκετά, υπάρχουν πολλοί καταρτισμένοι προπονητές και με χαροποιεί που δεν παιδιά μας είναι το ίδιο ελπιδοφόρα όπως ήταν και σε μικρότερες ηλικίες. Υπάρχει πλέον ποιότητα στο επάγγελμα μας και αρκετό ταλέντο στην περιφέρεια».

Από την πλευρά της, Βασιλεία Μπακούση του Ορίωνα Ηρακλείου, ανέφερε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημενη από τους αθλητές, αν λάβουμε υπόψην τις συνθήκες που επικράτησαν και την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών. Πραγματοποιήσαμε καλές επιδόσεις, όπως η Δανάης Γκογκόση, που κυνηγάει χρόνο για τη συμμετοχή στο εξωτερικό με την Εθνική, καθώς και άλλοι.Είχαν μερικά εμπόδια που μας δυσκόλεψαν, όμως ελπίζω ότι θα μπορέσουμε στο Όπεν να δείξουμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Στο Ηράκλειο το επίπεδο είναι πολύ καλό, αν και δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος, με τις ανάγκες για ένα κλειστό κολυμβητήριο να είναι πολύ μεγάλες».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA