Χειμερινοί Αγώνες: Σοφικίτης, Παπαστάμος, Γιουρτζίδης…πέταξαν για Βελιγράδι!

by Γιώργος Χρήστου

Ο τελικός στα 400μ μικτή ατομική έδωσε τρία εισιτήρια πρόκρισης για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο στο Βελιγράδι.

Αυτά τα πήραν οι τρεις του βάθρου, ο νικητής Βασίλης Σοφικίτης (ΟΣΦΠ) με 4:18.14, ο Δανιήλ Γιουρτζίδης (ΝΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ) με 4:18.60 και ο Απόστολος Παπαστάμος (ΟΣΦΠ) με  4:19.04. Το όριο είναι 4:20.05.

Μια καταπληκτική κούρσα, με τον Σοφικίτη να…ανεβάζει στροφές στο ύπτιο, να παίρνει «κεφάλι» και τελικά να τερματίζει πρώτος με ατομικό ρεκόρ (είχε 4:19.60 από το 2022). Ατομικλό ρεκόρ πέτυχε και ο Γιουρτζίδης που είχε 4:19.97.

«Έγινε ένας πολύ ωραίος τελικός, με έντονο ανταγωνισμό. Είμαι χαρούμενος καθώς σημείωσα ατομικό ρεκόρ, αλλά και στενοχωρημένος που για ελάχιστα έχασα το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα (4:17.48). Δεν απογοητεύομαι όμως, θα προσπαθήσω στον επόμενο αγώνα μου να σημειώσω αυτό το χρόνο. Ασφαλώς η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποτελούσε στόχο αλλά πάτα βάζουμε ψηλότερα τον πήχη», είπε ο Σοφικίτης στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Την απονομή έκανε ο έφορος κολύμβησης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και εκπρόσωπός της στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Νίκος Ξυλούρης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA