Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων η Ηλέκτρα Μαγκώτσιου στα 50μ. ύπτιο!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Η Ηλέκτρα Μαγκώτσιου ήταν η πρωταγωνίστρια της σημερινής μέρας ημέρα του Χειμερινού Πρωταθλήματος Κολύμβησης Βορείου Ελλάδας όλων των Κατηγοριών (Παμπαίδων / Παγκορασίδων, Παίδων / Κορασίδων και Εφήβων / Νεανίδων) που διεξάγεται στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης.

Η 15χρονη κολυμβήτρια της Αθλητικής Ακαδημίας Αστέρια κολύμπησε τα 50μ. ύπτιο σε 29.18 που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων. Κατέρριψε το δικό της που ήταν 29.25 από τις 17/12/2021.

Η Μαγκώτσιου, προέρχεται από αθλητική οικογένεια. Ο πατέρας της Χρήστος Μαγκώτσιος, διέπρεψε με τον Άρη Θες/νίκης, και τον οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ το 1998. Η Ηλέκτρα ακολουθεί άλλο αθλητικό δρόμο. Η καθημερινότητα της μοιράζεται ανάμεσα στο σχολείο (πηγαίνει Γυμνάσιο) και το Κολυμβητήριο, το Εθνικό ή το Ποσειδώνιο Θεσσαλονίκης. Στα προαγωνιστικά είχε προπονητή τον Γιάννη Νάτσιο και στις δυο πρώτες κατηγορίες της αγωνιστικής (τα τελευταία δυο χρόνια) τον Στέφανο Ζαφειριάδη. Τους τελευταίους μήνες προπονείται με τον Κώστα Καλλίτση που μετά από παραμονή στη Σκωτία για εννέα χρόνια, επέστρεψε στην Ελλάδα. Όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Ο μεγάλος μας στόχος είναι να πιάσει το όριο για τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 2022. Η σημερινή της εμφάνιση, μας δίνει αυτοπεποίθηση πως υπάρχουν και άλλα περιθώρια μέχρι το τέλος της περιόδου. Επόμενος αγώνας της θα είναι στο Πανελλήνιο όπεν κατηγορίας. Εκεί θα ανταγωνιστεί μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες και είναι αγώνας που δοκιμάζονται αυτά τα παιδιά. Με τέτοιες κούρσες χτίζουν χαρακτήρα, τους κάνει καλύτερους».

Η Μαγκώτσιου νίκησε και στα 100μ. ύπτιο με 1:03.72.

Αλλες επιδόσεις που ξεχώρισαν στη Θεσσαλονίκη:

-800μ. ελεύθερο εφήβων: Ζαχαριάδης (ΑΡΗΣ) 8:13.01, 50Μ. πρόσθιο παγκορασίδων Β’: Καραγιαννάκη (Κ.Ε.ΚΟΖΑΝΗ) 34.44, 100μ. ύπτιο εφήβων: Σίσκος (ΑΡΗΣ) 56.11, Μητσιάνης (Κ.Α.ΝΑΟΥΣΑ) 57.35, 200μ. ελεύθερο παίδων: Ιωαννίδης (ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ) 1.56.25.

Όλα τα αποτελέσματα της Θεσσαλονίκης ΕΔΩ.

 

koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA