Champions League 3η αγωνιστική: «Επέλαση» Ολυμπιακού και «μπαμ» Σαμπαντέλ

by Aquafeed 24

Champions League 3η αγωνιστική: «Επέλαση» Ολυμπιακού και «μπαμ» Σαμπαντέλ

Ολυμπιακός με μεγάλη νίκη στο ντέρμπι του Κραγκούγεβατς – Η Σαμπαντέλ έκανε το «μπαμ» στη Μασσαλία

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 13-12 της Ραντνίτσκι στο Κραγκούγεβατς, σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της φάσης των ομίλων της 3ης αγωνιστικής του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, χάρη σε γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα, παραμένοντας αήττητοι στην κορυφή του Α’ ομίλου. Αντίθετα, η Ραντνίτσκι γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα.

Στον Γ’ όμιλο, η Φερεντσβάρος πέτυχε ακόμη μια εμφατική νίκη, επικρατώντας της Πριμόρατς σε ένα ματς με… καταιγισμό τερμάτων (26-15).

Στον Δ’ όμιλο έπεσε η «βόμβα» της αγωνιστικής. Η πρωτοπόρος Μασσαλία ηττήθηκε στο σπίτι της από τη Σαμπαντέλ με 12-11, χάνοντας το απόλυτο. Η Μπαρτσελονέτα, από την άλλη, αντέδρασε ιδανικά μετά την ήττα της από τη Μασσαλία στη 2η αγωνιστική, διαλύοντας τη Βάσπο 98 Ανόβερο με 27-11 στη Γερμανία.

2026 Champions League – Φάση Ομίλων, 3η αγωνιστική

Α’ Όμιλος

Ραντνίτσκι – Ολυμπιακός 12-13

(1:3, 3:3, 6:4, 2:3)

Ραντνίτσκι: Rάσοβιτς 2, Ντέντοβιτς 2, Πρλάινοβιτς 2, Βάπενσκι 2, Βλαχόπουλος 2, Πιέτλοβιτς 1, Μούρισιτς 1.
Ολυμπιακός: Ζάλανκι 5, Γκίλλας 2, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης 1, Άνγκιαλ 1, Γενηδουνιάς 1, Αλαφραγκής 1.

Ο Ολυμπιακός μπήκε εμφανώς πιο συγκεντρωμένος και προηγήθηκε 3-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, με τον Ζάλανκι να δίνει από νωρίς τον τόνο. Η Ραντνίτσκι βελτίωσε την επίθεσή της στο δεύτερο οκτάλεπτο, όμως ο εξαιρετικός Ζερδεβάς (9 αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο) κράτησε τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος. Το πρώτο μισό έκλεισε στο 6-4 για τους Πειραιώτες, με νέο γκολ του Ζάλανκι στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 7-4, αλλά η Ραντνίτσκι αντέδρασε. Με αντεπιθέσεις, ισοφάρισε σε 9-9 στο 21’, ενώ ο Βάπενσκι γύρισε το ματς σε 10-9. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 10-10, μετά από ακόμη ένα τέρμα του… ασταμάτητου Ζάλανκι.

Στην 4η περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν ξανά με 12-10 (πέναλτι Ζάλανκι, λόμπα Γκίλλα), αλλά η Ραντνίτσκι απάντησε μέσα σε 36 δευτερόλεπτα και ισοφάρισε 12-12. Οι δύο ομάδες έχασαν κρίσιμες φάσεις, με τον Ολυμπιακό να μην σκοράρει σε 6-εναντίον-4 και τη Ραντνίτσκι να αστοχεί σε πέναλτι.

Ο Ζάλανκι «μίλησε» στο τέλος, κάνοντας το 13-12 στα 49’’ και ο Ζερδεβάς σφράγισε τη νίκη με τεράστια απόκρουση στα 28’’.

Βαθμολογία:

  1. Ολυμπιακός 9

  2. Μλάντοστ 6

  3. Ραντνίτσκι 3

  4. Βάσατς 0

Γ’ Όμιλος

5σφαιρος Αργυρόπουλος

Φερεντσβάρος – Πριμόρατς 26-15

(7:6, 7:3, 4:3, 8:3)

Φερεντσβάρος: Αργυρόπουλος 5, Vigvari 4, A. Nagy 3, Janšik 3, Fekete 3, Vamos 2, De Toro 2, Vismeg 1, Lugosi 1, Haverkampf 1.
Πριμόρατς: Μρσίτς 7, Τσέτκοβιτς 2, Ινάμπα 2, Μπργκούλιαν 1, Βίντοβιτς 1, Βούτσκοβιτς 1, Βίκο 1.

Η Φερεντσβάρος συνεχίζει να κερδίζει χάρη στην αστείρευτη επιθετική της δύναμη. Αν και αμυντικά είχε ξανά προβλήματα, το τρομερό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (12/15) και το σερί 6-0 στο δεύτερο οκτάλεπτο έγειραν από νωρίς την πλάστιγγα.

Η Πριμόρατς πάλεψε με τον εντυπωσιακό Μρσίτς, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει επαφή με το σκορ, καθώς η Φερεντσβάρος διατηρούσε σταθερά μεγάλη διαφορά.

Βαθμολογία:

  1. Φερεντσβάρος 9

  2. Μπρέσια 6

  3. Οραντέα 3

  4. Πριμόρατς 0

Δ’ Όμιλος

Μασσαλία – Σαμπαντέλ 11-12

(3:3, 4:5, 1:2, 3:2)

Μασσαλία: Βερνού 3, A. Nagy 3, Ντράσοβιτς 1, Μπουέ 1, Λαρούμπε 1, Σπάιτς 1, Γκμπανταμασί 1.
Σαμπαντέλ: Άβερκα 4, Βεργκάρα 3, Μπαρόσο 2, Καμπάνιας 2, Φάμερα 1.

Η Μασσαλία ξεκίνησε ως φαβορί, αλλά η Σαμπαντέλ έκανε ένα από τα μεγάλα αποτελέσματα της διοργάνωσης. Παρά το γρήγορο 1-0, οι Ισπανοί αντέδρασαν, πήραν το προβάδισμα και ανάγκασαν τους Γάλλους να κυνηγούν το σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Με καθοριστικά γκολ στο β’ και γ’ οκτάλεπτο, η Σαμπαντέλ ανέβασε τη διαφορά στο 10-8 και άντεξε στην πίεση μέχρι το τέλος. Παρά τις μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν στο φινάλε, το 11-12 δεν άλλαξε, δίνοντας στους Καταλανούς τους πρώτους τους βαθμούς.

Βάσπο 98 Ανόβερο – Μπαρτσελονέτα 11-27

(3:6, 4:7, 2:9, 2:5)

Ανόβερο: Γκάνσεν 3, Μπόζιτς 2, Λάχιεβιτς 1, Λόζινα 1, Μίλραντοβιτς 1, Van den Burg 1.
Μπαρτσελονέτα: Vigvari 7, Μουνιαρίζ 5, Σαναούχα 4, Echenique 3, Μπούριαν 3, Ταχούλ 3, Βαγιέ 1, Μπούστος 1.

Η Μπαρτσελονέτα έκανε «επίδειξη δύναμης» στη Γερμανία, φτάνοντας στη μεγαλύτερη νίκη μέχρι τώρα στη φάση των ομίλων. Με εξαιρετικό ξεκίνημα (0-4), υψηλό ρυθμό και 11 γκολ στον παίκτη παραπάνω, οι Καταλανοί μετέτρεψαν γρήγορα το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο.

Βαθμολογία:

  1. Μασσαλία 6

  2. Μπαρτσελονέτα 6

  3. Ανόβερο 3

  4. Σαμπαντέλ 3

You may also like