Το πρόσωπο της Νόρας Δράκου, έλαμπε στο χώρο της αποκαλούμενης «μικτής ζώνης», στην επιβλητική «Ντούνα Αρίνα», ένα-δύο λεπτά, μετά την ολοκλήρωση της εξαιρετικής της κούρσας στα 100 μέτρα ύπτιο. Κι αν …συννέφιασε λίγο μόλις ενημερώθηκε, λαχανιασμένη ακόμη, για την 18η θέση στον κόσμο(στα ημιτελικά του απογεύματος πέρασαν οι 16), το ξανασκέφθηκε, πήρε μερικές βαθιές ανάσες, το φιλοσόφησε στα βιαστικά και το χαμόγελο επανήλθε ακόμη πιο πλατύ. Δεν έκανε δα και λίγα.
Αργότερα θα φωτογραφιζόταν με το κουκλάκι μασκότ της διοργάνωσης, θα προσέθετε μια …ηλεκτρονική φέτα καρπούζι για την αίσθηση του καλοκαιριού κι όλο το “σκηνικό”, με φόντο το πανελλήνιο ρεκόρ, θα έπαιρνε για τους φίλους της, τη θέση του στο Διαδίκτυο και την ιστορία.
Η αποτίμηση της προσπάθειάς τη 25χρονης πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ,ήταν εξαιρετική. Πολύ καλή εμφάνιση, στην 6η κούρσα και στην 9η διαδρομή(με ότι αυτό συνεπάγεται).Πανελλήνιο ρεκόρ με 1:00.88, ξεπερνώντας το 1:01.15 που είχε κάνει στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2015 στο Καζάν και της είχε δώσει την 22η θέση. Αλλά δυστυχώς όχι αρκετό για να της δώσει την πρόκριση στις 16 καλύτερες αθλήτριες του αγωνίσματος. Για να το πετύχει αυτό θα έπρεπε να ξεπεράσει το 1:00.59 της Ουκρανής Νταρίνα Ζέβινα που προκρίθηκε ως τελευταία.
Είναι πάντως χαρακτηριστικό της γρήγορης κούρσας, ότι η Καναδέζα Ζακλίν Μασέ που τερμάτισε πρώτη και πήρε την πρώτη θέση στην κατάταξη με 58.62, έκανε καλύτερη επίδοση από τη σούπερσταρ των αγώνων Κατίνκα Χόσου.
“Ήταν πολύ καλή κούρσα”, ανέφερε αμέσως μετά τον τερματισμό της η Νόρα Δράκου.
“Ήθελα να κατεβώ το 1.01.00 εδώ. Ήξερα ότι για πρωί, θα ήταν δύσκολα. Στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει πρωϊνές κούρσες. Είπα Νόρα δεν έχεις να χάσεις τίποτε. Θα μπεις μέσα και θα προσπαθήσεις να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Είχα δουλέψει για το 1.00.000 κι ίσως να μπορούσα να το κατεβάσω λίγο πιο κάτω, αν έμπαινα το απόγευμα. Περίμενα ότι θα κλείσει στο 1.00.50 . Δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένη. Δεν είναι το αγώνισμά μου τα 100 μ. ύπτια. Για τα 50 ύπτιο και ελεύθερο έχω έρθει. Το ότι ξεκίνησα με πανελλήνιο ρεκόρ, πρωί και τη 18η θέση, πιο ανεβασμένη από το 2015 που ήμουν 22η, όλο αυτό μου δίνει θάρρος για τη συνέχεια και την Τετάρτη που θα τρέξω στα 50 ύπτιο, που είναι το καλό μου αγώνισμα”.
-Και σε μια κούρσα που ήταν πολύ γρήγορη και βοηθά κολυμβήτριες με δυνατότητες όπως εσύ…
“Ναι σίγουρα βοηθά. Το κακό ήταν ότι βρισκόμουν στην 9η διαδρομή και δεν έβλεπα γενικά. Αλλά όταν είσαι σε τέτοιες πισίνες και τέτοιους χώρους, δεν έχει σημασία που θα είσαι. Κι έξω απ την πισίνα να είσαι, αν είσαι καλά, πάλι γρήγορα θα πας”.
-Τι μπορούμε να προσβλέπουμε για τη συνέχεια;
“Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Νοιώθω καλά. Είμαι καλά. Ελπίζω και εύχομαι να μπορέσω να καταφέρω να είμαι πάλι στον τελικό 50 μέτρων ύπτιο. Αυτός είναι ο στόχος μου, γι αυτό έχω έρθει εδώ. Αλλά το πενηντάρι είναι απρόβλεπτο αγώνισμα, μπορεί κάτι να μην κάνεις καλά, να μην σου βγει… Να ηρεμήσω, να μείνω ψύχραιμη, κι αν είμαι καλά θα έρθει και κάτι καλό”.
Σχολιάζοντας την πισίνα και το κολυμβητήριο, η νεαρή πρωταθλήτρια τόνισε:
“Είναι πολύ γρήγορη, είναι πολύ ωραία η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Ούγγροι φίλαθλοι. Είναι πολύ ωραία πισίνα, πολύ γρήγορη, ολοκαίνουργια, δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι. Ειδικά εμείς οι Έλληνες που έχουμε συνηθίσει να κολυμπούμε σε κάτι κολυμβητήρια στην Αθήνα, τα οποία δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, μόνο που το βλέπουμε μας φτιάχνει τη διάθεση”.
Απεσταλμένος ΠΣΑΤ: Πάνος Σαμαράς