Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε το Ντουέτο της Εθνικής μας ομάδας Συγχρονισμένης κολύμβησης και στον Προκριματικό του Ελεύθερου προγράμματος του αγωνίσματος, το βράδυ της Τρίτης (18/7), σε έναν αγώνα όπου διήρκεσε 4 ώρες και 5 λεπτά καθώς είχε συμμετοχή ρεκόρ 43.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου εκτέλεσαν με χάρη και αρμονία το πρόγραμμά τους και βαθμολογήθηκαν με 87,3000 β., βαθμολογία που τις κατέταξε 8ες ανάμεσα σε 43 Ντουέτα που έλαβαν μέρος στον Προκριματικό, άφησαν πίσω τους μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος και προκρίθηκαν στον Τελικό όπου θα μετάσχουν τα 12 καλύτερα Ντουέτα. Ο Τελικός είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (20/7) στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας).

Την πρώτη θέση τον Προκριματικό του Ελεύθερου Ντουέτου πήραν οι Ρωσίδες Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο – Αλεξάνδρα Πάτσκεβιτς με 96,6333 β., τη δεύτερη οι Κινέζες Ζιάνγκ Γουένγουέν και Ζιάνγκ Τιγκτιγκ με 94,9333 β. και την τρίτη οι Ουκρανές Άννα Βολόσινα – Γιελιζαβέτα Γιάκνο με 92,8333 β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Προκριματικού στο Ελεύθερο πρόγραμμα του Ντουέτου και ποιες πέρασαν Τελικό μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Την Τετάρτη 19/7 θα αγωνιστούν, στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον Τελικό του Ελεύθερου προγράμματος στο Σόλο και το βράδυ, στις 20.00, η Εθνική μας ομάδα στον Προκριματικό του Ελεύθερου Ομαδικού.