Ο υγρός στίβος στη Χίο είναι γνωστό πως εδώ και καιρό περνάει πολύ δύσκολες μέρες. Οι ομάδες του νησιού φέτος έχουν χάσει αναρίθμητες προπονήσεις εξαιτίας των έργων που γίνονται στο Ιωνικό Κολυμβητήριο. Επίσης σε άλλες περιπτώσεις οι διοικήσεις των ομάδων ψάχνουν εναγωνίως εναλλακτικές λύσεις για τις ομάδες τους οι οποίες πολλές φορές είναι χρονοβόρες και κοστοβόρες.

Όλα τα προαναφερθέντα «πληρώνει» όλη τη σεζόν και ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, ο οποίος εσχάτως αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό στα πλέι αουτ του πρωταθλήματος της Α1 και ηττήθηκε πολύ δύσκολα με 2-1, με δύο παιχνίδια να κρίνονται στη διαδικασία των πέναλτι. Για τη Χίο και μόνο το γεγονός ότι αντιστάθηκε τόσο σθεναρά, πάλεψε και σε πολλά σημεία ήταν και καλύτερη από τον αντίπαλο, με όλα αυτά τα προβλήματα στην πλάτη των αθλητών και των προπονητών λέει πολλά…

Αυτό που όμως που δε λέει να αλλάξει είναι το τι συμβαίνει στο νησί με το θέμα των κολυμβητηρίων. Με αυτό τον τρόπο μία ομάδα που υπό άλλες συνθήκες δε θα σκεφτόταν καθόλου την Α2 βλέπει την κλεψύδρα να αδειάζει και την πολιτεία να στέκεται ακόμα εμπόδιο στο έργο της.

Ο πρόεδρος του ΝΟΧ, Δημήτρης Σκαπινάκης, μετά τη σειρά με τον Παναθηναϊκό έδειχνε να είναι και εκείνος καταρρακωμένος μαζί με τους αθλητές και το τεχνικό τιμ. Μάλιστα ο διοικητικός ηγέτης της νησιωτικής ομάδας εξέφρασε τα παράπονα του και σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Chiosin.gr.

Διαβάστε τα όσα είπε:

«Ήταν άσχημο αποτέλεσμα μέσα στις καταστάσεις που βιώνουμε. Αγωνιστικά μείναμε πίσω αφότου έκλεισε το κολυμβητήριο. Πριν ένα μήνα Παρασκευή το μεσημέρι ενημερωθήκαμε ότι το βράδυ κλείνει το Ιωνικό κολυμβητήριο, δίχως να μπορούμε να προγραμματίσουμε οτιδήποτε. Η χρονιά ξεκίνησε επίσης με έργα στο κολυμβητήριο και εμείς χωρίς προετοιμασία είχαμε 4 χαμένα ματς. Μια χαμένη προπόνηση σε πάει 3 μέρες πίσω.

Ψάχνουμε κολυμβητήρια και τρέχουμε μέχρι τον Γέρακα και για μία ώρα προπόνηση πληρώνουμε έως 600€.  Αν παίζαμε με τον Παναθηναϊκό ένα μήνα πριν δεν είχε καμία τύχη. Ας περίμεναν τα έργα. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε στην Αθήνα. Το Σάββατο ξεκινάμε τα ματς με τον Βόλο εντός έδρας… στην Αθήνα. Ευχής έργο να υπάρξει πρωτοβουλία να κατέβει κόσμος στην Αθήνα από Χίο. Για τον Βόλο δεν είναι δύσκολο να κατεβάσει 10 πούλμαν, για εμάς είναι το δύσκολο».