Το Αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας Νεανίδων, καθώς μόλις ολοκληρώθηκε ο μεγάλος τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Κ17) στο Σίμπενικ, με την Ρωσία να επικρατεί με 12-8 .

Στον δυσκολότερο και πιο ανταγωνιστικό αγώνα της διοργάνωσης, οι Ελληνίδες έπαιξαν με ψυχή και επιχείρησαν συγκεντρωμένα να αντιμετωπίσουν τις Ρωσίδες, οι οποίες βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα. Βρισκόμενη μπροστά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, η Ρωσική ομάδα απέκτησε αυτοπεποίθηση, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μειονεκτεί. Όσον αφορά τις σκόρερ του τελικού, η Σοφία Τορνάρου αναμφίβολα ξεχώρισε με 4 τέρματα, όσα σημείωσε και η Ντάρια Σαβτσένκο.

Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτά τα κορίτσια και τις προπονήτριές τους, που έφεραν την Ελλάδα, για ακόμη μία φορά, στα υψηλότερα σκαλιά της Ευρώπης! Ξανά υπερήφανο όλο το ελληνικό πόλο!

 

ΡΩΣΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 12-8

 

Τα οκτάλεπτα: 3-1,  0-1,  5-1,  4-5

ΡΩΣΙΑ (Μιχαήλ Νοκοριάκοβ): Κουτίσεβα, Σαβτσένκο 4, Σαβίνσκο 2, Μάτσκενιτς, Καζάνινα, Γκούσκοβα 2, Αρζούμποβα, Σαραφιντίνοβα 1, Τρετιακόβα, Κοπτσέβα, Συρομολότοβα, Μπουνάκοβα 3, Καρνάουκ

 

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου, Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα, Κυριακάκη, Σιούτη 1, Τσιμάρα, Χαλδαίου 1, Τορνάρου 4, Κάσσαρη, Ανδρεάδη, Τριχά 2, Λασκαρίδου, Κουρέτα, Μήτσου, Καλογεροπούλου, Γκοτζιά

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη