Άρης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παυλίδης: «Στόχος η άνοδος, ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στο κόσμο η Α1»

by Γιώργος Χρήστου

Ένα από τα ιστορικότερα σωματεία στην ελληνική υδατοσφαίριση είναι αναμφίβολα ο Άρης Θεσσαλονίκης με τέσσερις κατακτήσεις πρωταθλημάτων στα μεγάλα σαλόνια και μάλιστα τα τρία πρώτα στην Α’ Εθνική κατηγορία. Οι διοικούντες του συλλόγου έχουν βάλει ψηλά τον πήχη αφού στοχεύουν την επιστροφή του Άρη στην Α1 Ανδρών αλλά και την προώθηση νέων αθλητών στη πρώτη ομάδα.

Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ο Κώστας Παυλίδης που θα οδηγήσει το ανδρικό τμήμα του συλλόγου στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας προς αυτήν τη κατεύθυνση προκειμένου να πετύχει το στόχο της ανόδου στην Α1 κατηγορία που είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στο κόσμο όπως τόνισε ο τεχνικός του Άρη, ενώ δε παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες και ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Λίγες μέρες πριν την εκτός έδρας πρεμιέρα κόντρα στο ΝΑΟ Κέρκυρας (3/12) στο νησί των Φαιάκων πόλη του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος ο πολύπειρος τεχνικός των Θεσσαλονικέων μοιράζεται τις σκέψεις του στο #AQF24.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τους στόχους του Άρη Θεσσαλονίκης: «Ο αρχικός μας στόχος είναι να μπούμε στη τετράδα του ομίλου με όσο υψηλότερη θέση μπορούμε προκειμένου να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Στη συνέχεια θα κοιτάξουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη διαδικασία των πλέι οφ. Ο στόχος που έθεσε η διοίκηση είναι η άνοδος μέσα από ένα τριετές πλάνο που είχε καταθέσει πέρσι στην ομάδα αλλά ο Α.Σ. θεώρησε ότι πρέπει να επισπεύσουμε το πλάνο και να κοιτάξουμε την άνοδο. Ο σύλλογος έχει μεγάλη ιστορία και πρέπει να είναι αντάξιοι αυτό που προσφέρει ένα σωματείο σαν τον Άρη Θεσσαλονίκης».

Για το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στο ΝΑΟ Κέρκυρας: «Το πρωτάθλημα της Α2 είναι ένας μαραθώνιος. Ο ΝΑΟ Κέρκυρας είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει ενισχυθεί και είναι σαφώς βελτιωμένη από πέρσι. Είναι πάντοτε μια δύσκολη έδρα και πιστεύω ότι δε θα περάσουν εύκολα πολλές ομάδες από την έδρα της Κέρκυρας».

Για τα οφέλη που δίνει στους νεαρούς αθλητές αλλά και στους ξένους να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Ανδρών: «Και οι δύο όμιλοι είναι δυνατοί και θα γίνουν πολύ δυνατά και αμφίρροπα παιχνίδια. Η Α2 είναι ένα πρωτάθλημα που δίνεται η ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στη κατηγορία με την προοπτική να ανέβουν στην Α1. Είναι ένα πρωτάθλημα που δίνεται η ευκαιρία σε ξένους παίκτες να δώσουν ευκαιρία στις ομάδες να τους δουν ώστε η Α2 να είναι πύλη προκειμένου να μπουν στην αγορά της Ελλάδος που είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Αυτό αποδεικνύεται από τη πορεία των Εθνικών ομάδων αλλά και των επιτυχιών τόσο σε επίπεδο Ανδρών αλλά και στα ηλικιακές κατηγορίες».

Για το γεγονός ότι ο Άρης Θεσσαλονίκης έχει στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας από το παιδικό τμήμα του συλλόγου: «Έχω δύο παιδιά γεννημένα του 2009 από τη καλή ομάδα παιδικού του Άρη και τα Χριστούγεννα θα εντάξω άλλα δύο στην 25άδα της ανδρικής ομάδας. Σκοπεύω να δώσω χρόνο συμμετοχής σ’ αυτά τα παιδιά αν μου δοθεί η ευκαιρία και πάνε όλα καλά γιατί είναι το μέλλον. Κάποια στιγμή θα πρέπει να επενδύσουμε στις μικρότερες ηλικίες και είναι κάτι που κάνουμε στον Άρη».

Για τις συνθήκες προπόνησης των ομάδων στην Ελλάδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία: «Η κατάσταση που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη θεωρώ δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είμαστε στη χειρότερη μοίρα όσον αφορά αυτό το κομμάτι τόσο με τους κολυμβητικούς αγώνες όσο και τους αγώνες της υδατοσφαίρισης με αποτέλεσμα ο χρόνος προπόνησης να μειώνεται αισθητά. Ευτυχώς υπάρχουν ικανοί άνθρωποι ως Περιφερειακοί, οι οποίοι με την συμβολή τους βοηθούν στην πρόοδο του αθλήματος. Έχουμε μεγάλη στήριξη από την Περιφερειακή και από τα ΕΑΚ. Το μόνο που δε μπορούν να κάνουν είναι αυξήσουν τα μέτρα στις πισίνες. Οι ομάδες είναι πολλές και δόξα τω Θεώ όλες έχουν ακαδημίες με πολλά παιδιά. Όσο περνάνε τα χρόνια το πρόβλημα διογκώνεται αντί να λύνεται».

Το ρόστερ του Άρη Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2023-24

Τερματοφύλακες

Σαλαμάνης Γεώργιος (2001)

Κούστας Μιχαήλ (2001)

Γάτος Δημήτριος (2007)

Αμυντικοί

Καλαμποκάς Γεώργιος (1996)

Αλιαπούλιος Ανδρέας (1981 Αρχηγός ομάδας)

Ζιούτας Ευριπίδης (2005)

Ζαρκαντζάς Θεόδωρος (1987)

Παυλίδης Ευάγγελος (1992)

Αβραμούδης Στέργιος (2009)

Περιφερειακοί

Γκοτσόπουλος Γεώργιος (2004)

Σολογάνης Δημήτριος (1997)

Χατζίδης Αριστείδης (2005)

Παπαδόπουλος Δανιήλ (2000)

Σιώπκας Πέτρος (1997)

Φωτίου Ζαφείριος (2003)

Γιόγκας Πέτρος (2006)

Νταντίνος Ανδρέας (2007)

Ταγρές Στυλιανός (2009)

Φουνταριστοί

Τάτσης Χαράλαμπος (1992)

Sharafeldin Eissa Bassel Amr Mahmoud (2000)

Βόλφης Αντώνιος (2004)

Κολαράς Στυλιανός (2004)

Βλασακίδης Χρήστος (2006)

Δέλιος Κωνσταντίνος (2007)

Κουλούρης Κωνσταντίνος

Προπονητής: Παυλίδης Κωνσταντίνος

Βοηθός προπονητή: Μαρίνης Νικόλαος

Έφορος ομάδος: Χατζίδης Παναγιώτης

Αθλητές που ήρθαν Φέτος:

Τάτσης Χαράλαμπος ( Ο.Φ.Θ)

Παυλίδης Ευάγγελος ( Ο.Φ.Θ)

Φωτίου Ζαφείριος ( Ο.Φ.Θ)

Σαλαμάνης Γεώργιος ( Ο.Φ.Θ)

Κούστας Μιχαήλ ( Ν.Α.Ο. Κέρκυρας)

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA