Aquapod #3 feet Άγγελος Βλαχόπουλος: «Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από όλους και όλα»

Μας κρατά συντροφιά βρισκόμενος μέχρι και στη Ντόχα. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος ήταν καλεσμένος στο Aquapod #3 που κυκλοφορεί σε μια κουβέντα που τα είχε... όλα.

by Μάνος Φυρογένης

Είχαμε «μυριστεί» από όταν κάναμε το σχεδιασμό μας και… κλείναμε – με σκληρές διαπραγματεύσεις και επισημότητες – τους καλεσμένους μας πως τα χρονικά περιθώρια με τούτον θα ξεχειλώνονταν. Φώναζε ο Χρήστος Κοδέλας συνεργάτης μας από το #xtremecameraproduction αλλά ήταν τόσα πολλά αυτά που έπρεπε να ειπωθούν. Να μας συγχωρά(τε) αλλά το κάνουμε και για τη δική μας ψυχική υγεία. Λίγος ενθουσιασμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Πιστοί στρατιώτες του χώρου τόσα χρόνια γνωριζόμαστε με τους ήρωες και τις ηρωίδες μας, αυτούς και αυτές που θαυμάζουμε στις πισίνες και έχουμε τη χαρά αλλά και την τιμή να μαθαίνουμε καλύτερα μέσω του Aquapod. Αυτός ήταν και ο λόγος του εγχειρήματος άλλωστε, να ρίξουμε φως στην… αθέατη πλευρά του αθλητή/τριας, προπονητή/τριας. Να του/της δοθεί το βήμα, να νιώσει άνετα και να μοιραστεί μαζί μας ιστορίες, σκέψεις, συναισθήματα, προβληματισμούς, όνειρα, πίκρες, χαρές. Και αν μέσω αυτού πειστεί μέχρι και ένα παιδί να ασχοληθεί με τον υγρό στίβο, να πεισμώσει ή να μην τον παρατήσει, τότε εμείς θα έχουμε πετύχει το στόχο μας.

Όλα μέσα στη ζωή είναι. Δεν πειράζει που δεν είσαι σε όλα τέλειος, δεν υπάρχει τελειότητα – αν και την προσέγγισε η Εθνική μας ομάδα των γυναικών στον προημιτελικό στη Ντόχα με την Ιταλία. «Αυτός που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν προσπαθεί» ισχυρίζεται ο θυμόσοφος λαός. Σκεφτείτε το, πόσο δίκιο έχει.

«Επιτρέπεται να πέσεις σε αυτή τη ζωή όμως επιβάλλεται να σηκωθείς». Το λαμπρό χαμόγελο της ελληνικής υδατοσφαίρισης, ο Άγγελος Βλαχόπουλος ήρθε στο ταπεινό αλλά καθόλα φιλόξενο, θέλουμε να πιστεύουμε, καταφύγιό μας λίγες ώρες πριν πετάξει και τον ευχαριστούμε δεόντως γι’ αυτό, με την ελληνική αποστολή για την προετοιμασία στη Μέση Ανατολή και έπειτα ριχτεί στη μάχη του Παγκοσμίου.

Ο… Γκιούλιβερ της ελληνικής υδατοσφαίρισης μιας και είναι εκείνος που έχει περάσει το μεγαλύτερο συνεχόμενο διάστημα στην ξενιτιά (από το 2016 τον έχουν φάει τα ξένα) ήρθε και αποκαλύφθηκε. Χαρακτήρισε τον εαυτό του με τρεις λέξεις, μίλησε για τα πρότυπά του, τον τίτλο που θα έδινε στην αυτοβιογραφία του, τον προπονητή που τον βοήθησε πάρα πολύ αλλά και εκείνον που έπεσε… χιλιόμετρα (ευτυχώς) μακριά με την περίπτωσή του στη Θεσσαλονίκη.

Μίλησε για το δέσιμο στην Εθνική ομάδα ανδρών που την έχει φέρει ανάμεσα στις κορυφαίες του παγόβουνου, το πλάνο της προπονητικής, τους διαιτητές. Αυτοσαρκάστηκε με την ιδέα πως έχει διεκδικήσει το LEN Champions League τρεις φορές μέχρι την τελευταία πίστα αλλά δεν το έχει πιάσει στα χέρια του, αναφέρθηκε στο… τέρας της φύσης Δημήτρη Σκουμπάκη με τον οποίο παίζουν μαζί στη Νόβι Μπέογκραντ.

Μια κουβέντα-σεμινάριο για νεαρούς και μη αθλητές, προπονητές και όλους όσοι ασχολούνται ένθερμα με την υδατοσφαίριση! «Πρέπει να είσαι άνθρωπος, αυτό πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά πρώτα απ’ όλα. Όχι πως θα βάζουν γκολ ή πως θα παίζουν άμυνα. Την τελευταία καθαρίστρια που θα βρεις στην πισίνα πρέπει να τη σέβεσαι σαν να είναι ο ανώτερος όλων» κατέθεσε και φανέρωσε το mindset του για το οποίο ούτως ή άλλως είχαμε δείγματα γραφής.

Δεν έκλεισε το κεφάλαιο Ελλάδα για επιστροφή στην πατρίδα μετά από μία δεκαετία σχεδόν ενώ αποκάλυψε πως ο χώρος του ποδοσφαίρου έχασε τον… νέο Φραντζέσκο με τη μεταπήδησή του στις πισίνες.

Γέλασε με την ψυχή του, δάκρυσε, συγκινήθηκε. Μίλησε για την περιπέτεια υγείας της μητέρας του που δεν του επέτρεψε να βρεθεί στο Ευρωπαϊκό του 2023 ενώ τόνισε ότι «Δεν υπήρχε δίλημμα. Θα το έκανα για οποιαδήποτε αγώνα, διοργάνωση. Αν μου λέγανε ότι έπρεπε να σταματήσω την καριέρα μου μένοντας, θα επέλεγα να μείνω. Η οικογένειά μου είναι πάνω από όλα». Τέτοιος άνθρωπος είναι ο Άγγελος Βλαχόπουλος σε ένα επεισόδιο που ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ.

Τόσα και άλλα τόσο θα μπορούσαν να είχαν ειπωθεί. Προσθέστε λοιπόν καφέ στην κούπα σας, βάλτε το επεισόδιο να παίζει στο spotify ή το Youtube και ελπίζουμε να το ευχαριστηθείτε όσο εμείς.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA