Κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα το οποίο συνοδεύτηκε με ιστορικές νίκες και πολύ καλές εμφανίσεις, οι Πιγκουίνοι Ρόδου έκαναν το… ντεμπούτο τους στο Πρωτάθλημα της Γ´ Εθνικής Ανδρών. Προκρινόμενη περήφανα στην τελική φάση της διοργάνωσης, η ομάδα της Ρόδου όπως όλα δείχνουν θα έπρεπε να ταξιδέψει ξανά για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, αυτή την φορά ως την Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη φάση του θεσμού πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και το Ιλίσιο Κολυμβητήριο, το περασμένο Σαββατοκύριακο 19-20 Ιουλίου.

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στον δύσκολο αγώνα που δίνουν τα σωματεία της επαρχίας όσον αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, πολλώ δε μάλλον την υδατοσφαίριση και την συμμετοχή των ομάδων αυτών στα εγχώρια Πρωταθλήματα και τουρνουά… Η προσπάθεια της Ρόδου, της Χίου, της Κρήτης, της Καλαμάτας και πολλών ακόμα επαρχιακών συλλόγων δεν βρίσκει συχνά στήριξη από την πολιτεία ή ακόμα και από ιδιώτες – συμπολίτες μας. Η προετοιμασία και προπόνηση των αθλητών και αθλητριών στην επαρχία ενέχει αντιξοότητες καθημερινά και σίγουρα η μέγιστη ανταμοιβή αυτών των «παιδιών» είναι η συμμετοχή τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες εγχώριες διοργανώσεις και οι πολύ καλές εμφανίσεις σε αυτές. Η Ρόδος λοιπόν έκανε το πρώτο βήμα, ταξίδεψε, συμμετείχε, αγωνίστηκε και προκρίθηκε! Ωστόσο, οι Πιγκουίνοι δεν δύνανται να αγωνιστούν στην τελική φάση της Θεσσαλονίκης, όχι επειδή δεν το επιθυμούν φυσικά, αλλά γιατί ο οικονομικός παράγοντας σε ένα ακόμη μακρινό ταξίδι είναι αποτρεπτικός αυτή την φορά… Λυπούμαστε που βλέπουμε ομάδες, οι οποίες επενδύουν στα παιδιά τους και καλλιεργούν με μεράκι τον υγρό στίβο στον τόπο τους, να μην μπορούν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους λόγω ανεπαρκών πόρων…

Η ανακοίνωση των Πιγκουίνων Ρόδου:

«Αβοήθητοι οι Πιγκουίνοι απέσυραν τη συμμετοχή τους.

Η μεγαλύτερη επιτυχία ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης στο νησί μας δεν μπορεί να έχει συνέχεια. Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να αποσύρουμε την συμμετοχή μας από τη τελική φάση του πρωταθλήματος της Γ´ Εθνικής και από την διεκδίκηση ανόδου.

Χωρίς καμία οικονομική στήριξη και με δεδομένο ότι η διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα μας δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την μεγάλη προσπάθεια της.

Στην εποχή που το εθνικό μας άθλημα είναι αυτό της υδατοσφαίρισης και γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη σε όλη την χώρα, στην Ρόδο ακόμα κάποια πράγματα φαντάζουν δύσκολα.

Οι δυσκολίες στην ανάπτυξη ενός ομαδικού αθλήματος σε μια περιοχή χωρίς παράδοση στον ναυταθλητισμό είναι τεράστιες. Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από το ότι εν έτει 2022 δεν υπάρχει Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Η ομάδα θα συνεχίσει την προσπάθεια για ανάπτυξη όλων των αθλημάτων, με βασικό στόχο τα μικρά παιδιά από την Ρόδο να νιώθουν ότι μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτά παίρνοντας τις ευκαιρίες που έχουν οι αθλητές και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σίγουρα δεν είναι στην φύση του αθλητή να αποσύρεται η να μην τελειώνει την προσπάθεια του, αυτό όμως μας γεμίζει περισσότερο πείσμα

να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε τα τελευταία χρόνια».

Facebook Comments