Αποσύρεται από την ενεργό δράση η Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Ρανόμι Κρόμοβιντγιογιο!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Η πολυδιακεκριμένη Ολλανδή κολυμβήτρια, Ρανόμι Κρόμοβιντγιογιο αποχαιρετά την ενεργό δράση, έχοντας γράψει την δική της ιστορία…

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και τρεις φορές Χρυσή Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Ρανόμι Κρόμοβιντγιογιο ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την ενεργό δράση. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας στο Άμπου Ντάμπι τον Δεκέμβριο, όπου σκαρφάλωσε δύο φορές στην κορυφή του κόσμου (50μ πεταλούδα και 4×50 μικτή ομαδική mixed) και κέρδισε συνολικά έξι μετάλλια, έμελλε να είναι η τελευταία διεθνής διοργάνωση για την 31χρονη κολυμβήτρια.

Στο «παλμαρέ» της, η Ολλανδή σταρ του υγρού στίβου έχει να επιδείξει συνολικά 39 Παγκόσμια μετάλλια από το 2007, καθώς αποτελεί και περήφανη κάτοχο του Παγκόσμιου Ρεκόρ (25άρας) στα 50μ ελεύθερο (22.93). Πέραν των Εθνικών ρεκόρ που επίσης έχει σημειώσει, η Ρανόμι Κρόμοβιντγιογιο έκανε το Ολυμπιακό ντεμπούτο της στο Πεκίνο 2008, όπου σε ηλικία μόλις 18 ετών στέφθηκε Χρυσή Ολυμπιονίκης στα 4×100μ ελεύθερο με την Ολλανδική ομάδα της σκυτάλης – Χέεμσκερ, Ντέκερ, Βελντουί. Με το ελεύθερο να είναι το δυνατό της στυλ, η κορυφαία κολυμβήτρια επανήλθε… ταχύτερη το 2012 στο Λονδίνο, κατακτώντας το Χρυσό στα 50μ και 100μ (ελεύθερο), ενώ προηγουμένως ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα των 4×100μ. Τα τελευταία χρόνια της καριέρας, πρωταγωνιστούσε και στο International Swimming League, με ανελλιπείς εμφανίσεις στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ανακοινώνοντας την απόσυρσή της από την ενεργό δράση, μετά από μια καριέρα γεμάτη μετάλλια και διακρίσεις, η Κρόμοβιντγιογιο δήλωσε: «Ολοκλήρωσα την καριέρα μου ως επαγγελματίας αθλήτρια. Η κολύμβηση θα παραμείνει το πάθος μου, αλλά όχι πλέον σε επαγγελματικό επίπεδο. Πάντα γνώριζα ότι η ζωή έχει περισσότερα από τον επαγγελματικό αθλητισμό και ότι είναι μέρος ενός ευρύτερου συνόλου. Χάρη σε όλα τα χρόνια του επαγγελματικού αθλητισμού, γνωρίζω ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί για πολλά περισσότερα από όσα νομίζουν ότι είναι, πάντα όμως με την σωστή νοοτροπία. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτές οι εμπειρίες θα με βοηθήσουν τώρα στην επόμενη πρόκληση να εμπνεύσω άλλους».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA