Απόστολος Παπαστάμος στο #AQF24: «Μαθαίνουμε από τις απρόσμενες προκλήσεις και προχωράμε παρακάτω»!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Νέα χρονιά και νέα κολυμβητική σεζόν για τους Έλληνες αθλητές. Το περασμένο καλοκαίρι, είδαμε σωρεία συμμετοχών και διοργανώσεων, με το πρόσημο για τον ελληνικό υγρό στίβο να είναι απόλυτα θετικό, με τους κολυμβητές και κολυμβήτριές μας να σκαρφαλώνουν ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου μετά τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά και τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Ο απολογισμός φυσικά, αποτελεί διαδικασία γενικευμένη, γι’ αυτό και η συνολική παρουσία της ελληνικής κολύμβησης στις μεγάλες διοργανώσεις μας χάρισε συγκινητικές στιγμές και σπουδαίες επιτυχίες. Αν στραφούμε στους πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες, ο απολογισμός διαφέρει – όπως είναι λογικό – για κάθε έναν τους και πολλές φορές μια χρονιά δεν «κλείνει» όπως προσδοκούσε ένας αθλητής.

Οι αστάθμητοι παράγοντες δεν γνωρίζουν ονόματα και χρονικές περιόδους… Δεν είναι λίγοι οι κολυμβητές και κολυμβήτριες που τελικώς δεν άντεξαν τον επιβαρυμένο προπονητικό και αγωνιστικό κύκλο του 2021 – 2022 ή δεν απέδωσαν όπως επιθυμούσαν και σχεδίαζαν από πέρσι. Το ρητό λέει πως, «ο φοίνικας αναγεννάται από τις στάχτες του» και μάλιστα, θα προσθέσουμε ότι «αναγεννάται» δυνατότερος. Απόδειξη αυτού, ο Απόστολος Παπαστάμος!

Με την επανεκκίνηση των προπονητικών και αγωνιστικών υποχρεώσεων και μαζί, περισσότερη όρεξη από ποτέ, ο Απόστολος Παπαστάμος, συνεχίζει την λαμπρή πορεία του όντας μέλος του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Βελέντζα – νέου του προπονητή. Πλάι στον Απόστολο Χρήστου και μετά από μια πολύτιμη περίοδο ξεκούρασης, ο 21χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Εφήβων του 2019 και ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων κολυμβητών στα 200μ και 400μ μικτής ατομικής επανέρχεται… δριμύτερος, μιλώντας στο #Aquafeed24 τόσος για τους νέους στόχους και προσδοκίες για την σεζόν 2022-2023, αλλά και για την καθημερινότητα ενός κολυμβητή του υψηλότερου επιπέδου.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, τις εξαιρετικές εμφανίσεις και συμμετοχές του Χανιώτη κολυμβητή, σε Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα (50άρας και 25άρας), αλλά και σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2020) από ιδιαίτερα νεαρή ηλικία, ενώ το 2020 είχε ξεχωρίσει και στο ISL με τους Aqua Centurions.

Για την περασμένη χρονιά και τον απολογισμό των διοργανώσεων του 2022:

«Η πρώτη μου σεζόν μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες ήταν αρκετά δύσκολη… Άλλαξα προπονητικές συνήθειες, τόπο διαμονής και γενικότερα την καθημερινότητα μου. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, πιστεύω πως η περασμένη σεζόν δεν εξελίχθηκε όπως είχα σχεδιάσει, αλλά αυτό που με βάρυνε περισσότερο ήταν ότι δεν ανταμείφθηκα στο τέλος της σεζόν για την δουλειά που είχα κάνει, λόγω απρόσμενων ιώσεων σε ένα κρίσιμο διάστημα του καλοκαιριού. Μαθαίνουμε από τις απρόσμενες προκλήσεις και προχωράμε παρακάτω, είναι αυτό που μου έμεινε».
Για την νέα σεζόν που ξεκίνησε και την συνεργασία με τον Παναγιώτη Βελέντζα:

«Μετά από ένα πολύ σημαντικό διάστημα ξεκούρασης για μένα το καλοκαίρι, επέστρεψα στην Αθήνα όπου ξεκίνησα να δουλεύω με τον κύριο Πανό Βελέντζα. Είμαι χαρούμενος για αυτήν την συνεργασία, πιστεύω ότι έχω πολλά πράγματα να μάθω τόσο από τον κύριο Πάνο όσο και από τον Απόστολο. Ήδη θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό δρόμο, με πρώτο στόχο την ποιοτική καθημερινή δουλεία τους μήνες του χειμώνα και στη συνέχεια στόχος είναι τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα το συντομότερο δυνατό, με πρώτο σταθμό το Χειμερινό πρωτάθλημα»!

Για την στάση της κοινωνίας απέναντι στους Πρωταθλητές κολύμβησης και την έννοια του «επαγγελματία κολυμβητή»:

«Αυτό που ισχύει στη χώρα μας είναι ότι η κολύμβηση ανήκει στα αθλήματα ερασιτεχνικού αθλητισμού. Κατά την δική μου άποψη, ένας κολυμβητής που κάνει πρωταθλητισμό είναι 100% επαγγελματίας αθλητής καθώς η καθημερινότητα του είναι προγραμματισμένη έτσι, ώστε να αποδίδει τα μέγιστα σε μεγάλες διοργανώσεις. Κατά συνέπεια, δουλεύει 24 ώρες την μέρα για τον σκοπό αυτό. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κι άλλα κριτήρια για την κατηγοριοποίηση του αθλήματος ως επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό τα οποία θεωρώ ότι αδικούν την προσπάθεια που κάνουμε εμείς, οι κολυμβητές.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου σε όλη αυτή την προσπάθεια, αναφερόμενος στους ανθρώπους της Bwin, τα Χανιώτικα σούπερ-μάρκετ Σ.Υ.Ν.Κ.Α, την εταιρία αθλητικού εξοπλισμού ΤΥR Greece, καθώς και στην ομάδα μου, τον Ολυμπιακό Πειραιώς».

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA