Σε απίστευτη φόρμα διατηρείται ο διεθνής κολυμβητής και αθλητής του Ολυμπιακού, Απόστολος Χρήστου! Με έναν… ιστορικό απολογισμό των 9 Χρυσών μεταλλίων έκλεισε το Εθνικό Πρωτάθλημα κολύμβησης OPEN στο ΟΑΚΑ, με τον 26χρονο κολυμβητή να αποδεικνύει ξανά άριστη αγωνιστική και φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, φουλάροντας πλέον για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης!

4 Χρυσά μετάλλια στις ισάριθμες ατομικές συμμετοχές και 5 ακόμα σε ομαδικά αγωνίσματα κατέκτησε ο Χρήστου στο φετινό Πρωτάθλημα – γιορτή του ελληνικού υγρού στίβου, ξεκινώντας με το 200άρι ύπτιο την Τρίτη 19/07, εκεί όπου επικράτησε και πήρε την πρωτιά με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ 01:56.72. Πρωταθλητής Ελλάδος στέφθηκε λίγα λεπτά αργότερα και στο αγώνισμα της σκυτάλης 4×100μ μικτής ομαδικής των ανδρών, εκεί όπου το σύνολο του Ολυμπιακού τερμάτισε για το χρυσό σε 03:38.88 (Χρήστου – Χιώτης – Δημητριάδης – Μπολάνος).

Την επόμενη κιόλας μέρα – Τετάρτη 20/07 – ο «ερυθρόλευκος» Πρωταθλητής κυριάρχησε και στα 50μ ύπτιο με την πολύ καλή επίδοση των 24.94, κάνοντας «χρυσό χατ-τρικ», ενώ αμέσως μετά ανέβηκε ξανά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με την σκυτάλη του Ολυμπιακού 4×100μ ελεύθερο των ανδρών, εκεί όπου με την ομάδα των Μπολάνου – Παλαιολόγου – Χρήστου Ιωάννη, τερμάτισαν σε 03:22.41.

Εξίσου Χρυσή ήταν και η 3η μέρα του Εθνικού Πρωταθλήματος OPEN για τον Απόστολο Χρήστου, με τον κολυμβητή του Ολυμπιακού να κατακτά το 5ο του διαδοχικό μετάλλιο (χρυσό) στα 100μ ελεύθερο των ανδρών, όντας ο μόνος που κατέβηκε τα 50″ και επικρατώντας με 49.45! Ένα ακόμα ομαδικό μετάλλιο με την σκυτάλη του Ολυμπιακού στο αγώνισμα των 4×100μ ελεύθερο mixed ακολούθησε και το ίδιο απόγευμα, την Πέμπτη 21/07, κατακτώντας την κορυφή της Ελλάδας με την σύνθεση Χρήστου – Μπολάνος – Κλικοπούλου – Μάτσα, φέρνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 03:33.38! Επιπλέον, η σκυτάλη των Χρήστου – Χιώτη – Καπρίνη – Μάτσα στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος και στο αγώνισμα των 4×100μ μικτής ομαδικής mixed με επίδοση 03:53.85.

Η αυλαία του φετινού Πρωταθλήματος έκλεισε με 2 ακόμα χρυσά για τον διεθνή αθλητή του υγρού στίβου, συγκεκριμένα ο Χρήστου επικράτησε επάξια τόσο 100μ ύπτιο των ανδρών με επίδοση 53.60, όσο και με την ομάδα του Ολυμπιακού στα 4×200μ ελεύθερο (ανδρών) κλείνοντας με την διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η σκυτάλη των «ερυθρολεύκων»: Μπολάνος – Νέγρης – Ζαράκας – Χρήστου, επίδοση 07:32.32.

Φυσικά και σε αυτό το μεγάλο κολυμβητικό μίτινγκ, ο Χρήστου επιβεβαίωσε τα όρια του για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης που πλησιάζει τον Αυγούστου και όλα δείχνουν πως θα δούμε εξίσου δυνατές κούρσες και εμφανίσεις από τον Έλληνα Πρωταθλητή, ειδικά μετά τα δυο εξαιρετικά πλασαρίσματα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (5ος σε 50μ, 100μ ύπτιο)!

 

Facebook Comments