Όταν χώρισαν οι δρόμοι τους με τον Ολυμπιακό, ο Αλέξανδρος Γούνας αξιολόγησε -όπως σας είχαμε ενημερώσει-, όλες τις προτάσεις που είχε, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από την Ελλάδα.

Ζύγισε καλά όλα τα δεδομένα και πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε καταλήξει στην απόφασή του να ξενιτευτεί. Όμως από τότε βάρυναν κάποια άλλα πράγματα στο μυαλό του, μέτρησαν διαφορετικά και αποφάσισε να δεχτεί τη δελεαστική πρόταση που είχε από τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένος και αναμένεται πολύ ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών.

Έτσι, ο 31χρονος διακεκριμένος διεθνής περιφερειακός και MVP του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας, θα αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό για την “ελαφρά ταξιαρχία”, στην προσπάθεια που κάνει να βρεθεί στην κορυφή της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Ο Γούνας έχει συμφωνήσει σε όλα με τους διοικούντες τον Απόλλωνα και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας απομένουν μόνο τα τυπικά, δηλαδή οι υπογραφές του συμβολαίου και η επίσημη ανακοίνωση από τον σύλλογο, ώστε ο παίκτης να θεωρείται Απολλωνιστής και να αποτελέσει και στην “ελαφρά ταξιαρχία” παρτενέρ του συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Στέφαν Μίτροβιτς, του οποίου η μεταγραφή έχει ανακοινωθεί ήδη.

Οι πιο σοβαρές τελευταίες προτάσεις που είχε ο Άλεξ από ευρωπαϊκές ομάδες ήταν αυτές από την ουγγρική Χόνβεντ, την αγαπημένη του ιταλική Σαβόνα, που επιθυμούσε διακαώς να τον ξαναπάρει πίσω (είχε φορέσει το σκουφάκι της την περίοδο 2016-2017 στο ιταλικό πρωτάθλημα), τη ρουμανική Στεάουα Βουκουρεστίου και τη γερμανική Σπαντάου. Οι πιο δελεαστικές ήταν αυτές των δύο τελευταίων, με τη Σπαντάου, μάλιστα, να του έχει στείλει και το συμβόλαιο για να το υπογράψει.

Η σοβαρή κατάσταση που έχει προκύψει, όμως, με την έξαρση της πανδημίας του covid-19 και της αύξησης των κρουσμάτων παγκοσμίως, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θέλει να παραμείνει ασφαλής και κοντά στην οικογένειά του (η σύζυγός του περιμένει δίδυμα), μέτρησε πολύ στην αλλαγή της ρότας και στην απόφασή του να παραμείνει τελικά στην Ελλάδα και να αποδεχτεί την πρόταση του Απόλλωνα Σμύρνης, που την αξιολόγησε ως την πιο συμφέρουσα.

Άλλωστε, ο Απόλλων, όπως προαναφέραμε, φαίνεται ότι μπορεί να καλύπτει τις φιλοδοξίες του σπουδαίου πολίστα τη νέα σεζόν, καθώς αναμένεται να κάνει πρωταθλητισμό. Εκτός από τις τρανταχτές μεταγραφές των Γούνα και Μίτροβιτς και τη διατήρηση όλων των βασικών παικτών του πολύ καλού βασικού κορμού της ομάδας -ανάμεσά τους του τερματοφύλακα Γαλανίδη και του “μπομπέρ” Νικολά Μοσκόφ”-, έχει αποκτήσει ακόμα στη φετινή μεταγραφική περίοδο τους Μανώλη Σολανάκη, Γιώργο Τοράκη, Άγγελο Γωνιωτάκη και Μάριο Χατζηκυριακάκη, ενώ έχει συμφωνήσει και με τον Άλεξ Μπόουεν.

 

Facebook Comments