Ακόμη ένα μεγάλο θέμα φέρνει στη δημοσιότητα το #AQF24, το οποίο βρίσκεται σε θέση να γνωστοποιεί ότι ο Χάρης Παυλίδης και οι συνεργάτες του, Κώστας Χατζηδάκης και Ορέστης Σαλάχας, δεν συνεχίζουν στην τεχνική ηγεσία της εθνικής γυναικών της Κίνας.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την ημέρα που οι τρεις Έλληνες προπονητές με επικεφαλής τον Χάρη Παυλίδη, κατάφεραν να πετύχουν έναν μεγάλο στόχο για την κινεζική ομοσπονδία, αλλά και για τους ίδιους προσωπικά και αυτός φυσικά ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, με την Κίνα να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους Πανασιατικούς Αγώνες και μάλιστα με σκορ 24-11 στον τελικό με τη… μόνιμη αντίπαλο, Ιαπωνία.

Ο δρόμος του μεταξιού, του Παρισιού και των παράλογων απαιτήσεων…

Οι τρεις Έλληνες προπονητές βρίσκονταν στον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου τους με την Κινεζική ομοσπονδία, έχοντας εξ αρχής αναλάβει ένα σύνολο δίχως εμπειρία, από το οποίο απουσίαζε η πλειοψηφία των αθλητριών που είχε συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όμως με σκληρή δουλειά και τεχνογνωσία, γινόταν μια σημαντική προσπάθεια βελτίωσης των Κινέζων αθλητριών σε καθημερινή βάση. Το χρυσό μετάλλιο στους Πανασιατικούς Αγώνες και η πρόκριση στο Παρίσι, φαίνεται ότι δεν… αρκούσε στους υπεύθυνους της Κινεζικής Ομοσπονδίας και ως εκ τούτου οι απαιτήσεις μεγάλωναν σε πλήρη αντιδιαστολή με την ποιότητα που είχαν οι Κινέζες σε ατομικό επίπεδο. Ακόμη και για το Παγκόσμιο της Ντόχα που πλησιάζει, η Κινεζική Ομοσπονδία φαίνεται να έθεσε έναν στόχο που οι… παροικούντες την Ιερουσαλήμ θεωρούν παράλογο.

Το μεγάλο πλήγμα για τους τρεις Έλληνες προπονητές είναι αναμφίβολα το γεγονός ότι δεν θα ζήσουν την κορυφαία αθλητική γιορτή, δηλαδή το κορυφαίο όνειρο που έχει οποιοσδήποτε ασχολείται με τον πρωταθλητισμό και τον αθλητισμό γενικότερα. Μια συμμετοχή που κέρδισαν με την αξία τους. Παράλληλα, ωστόσο, μένει να διευθετηθεί και το θέμα της αποζημίωσης των τριών Ελλήνων τεχνικών.

Δύο χρόνια, όσο μια ζωή…

Αυτά τα δύο χρόνια, ο Χάρης Παυλίδης και οι συνεργάτες του έζησαν πάρα πολλά στην ασιατική χώρα και σίγουρα το χρονικό διάστημα το βίωσαν ως μια… δεκαετία, με εμπειρίες που θα έχουν να τις διηγούνται στο διηνεκές. Αυτή τη στιγμή, όμως, είδηση αποτελεί ότι δεν θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Κίνας και επιστρέφουν σε πάτρια εδάφη, επομένως είναι δεδομένο ότι τα ονόματά τους θα επανέλθουν στο προσκήνιο, με φόντο την επόμενη αθλητική τους στέγη.