Αποκλεισμός δύο ετών για τον πρώην Πρόεδρο της LEN Πάολο Μπαρέλι

by Θαλής Νταλακογεώργος

Με διετή αποκλεισμό τιμώρησε η FINA τον πρώην πρόεδρο της LEN και νυν Πρόεδρο της Ιταλικής Ομοσπονδίας, Πάολο Μπαρέλι για αδικήματα οικονομικής φύσης. Πριν 2 μήνες η Επιτροπή Ηθικής εκκίνησε τη διαδικασία της έρευνας για την υπόθεση και τιμώρησε προσωρινά τον Ιταλό που ήταν μέλος του Μπιρό της FINA.
Στην ανακοίνωση της ποινής η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι κατηγορίες του αδικήματος που ερευνήθηκε από την Επιτροπή Ηθικής της FINA εναντίον του κ.Μπαρέλι συμπεριλάμβανε πολλαπλές παραβιάσεις του Καταστατικού και του Κώδικα Ηθικής της FINA που πηγάζουν από:
– τη μονομερή συμφωνία ενός συμπληρώματος σε ένα συμβόλαιο μεταξύ LEN και FINA, το οποίο θα οφελούσε τη δεύτερη με ένα ποσό μεταξύ 500.000 € και 1.500.000 €
– τα συνολικά έξοδα 495.587,22 € από την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή εκ μέρους της FINA παρότι αυτά είχαν ήδη πληρωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας. Aυτό βρέθηκε από την Αίθουσα Συνεδριάσεων του Ιταλικού Δικαστηρίου των Ελεγκτών ότι έχουν προκληθεί χρηματικές ζημιές.

Ακολουθώντας τις ακροάσεις και εκτεταμένη σκέψη των κατηγοριών, η Επιτροπή Ηθικής της FINA ομόφωνα αποφάσισε να επιβάλει ποινές που απαγορεύουν στον κ. Μπαρέλι να έχει δράση σε οτιδήποτε σχετίζεται με το νερό που είναι υπό την αιγίδα της FINA ή των μελών της. Ο κ. Μπαρέλι έχει δεχτεί απαγόρευση διαστήματος 2 ετών που ξεκινάει από τις 14 Σεπτέμβρη, ημερομηνία επιβολής της προσωρινής ποινής».
Ο Πάολο Μπαρέλι δεν έχει πάρει θέση για αυτήν την απόφαση ακόμα, αλλά στην πιο πρόσφατη δήλωσή του για την προσωρινή ποινή είχε αναφέρει πως η κατάσταση είναι σουρρεαλιστική και τόνισε ότι ένιωθε ντροπή για την απόφαση.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA