Πάντα είναι όμορφο να γνωρίζεις ανθρώπους που με ρομαντισμό αφοσιώνονται στον Υγρό Στίβο και την καθημερινότητα του, πολλώ δε μάλλον όταν τούτη η ενασχόληση γίνεται σε περιοχές με μεγάλη ιστορία, αλλά μακριά από την Αθήνα και συγκεκριμένα σε γωνιές της περιφέρειας.
Ο Σπύρος Κατσαβός αποτελεί έναν από τους λίγους πια ρομαντικούς του χώρου μας και έχει αφιερώσει χρόνο και κόπο στον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου, όντας γέννημα – θρέμμα της Λιμνοθάλασσας, με το υγρό στοιχείο για εκείνον να αποτελεί «έρωτα με την πρώτη ματια», καθώς υπήρξε αθλητής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης στον ΝΟΜ.
Έχει υπηρετήσει τον σύλλογο σε πολλές θέσεις, από έφορος κολύμβησης-πόλο και Κανόε Καγιάκ, έως αι πρόεδρος του ΝΟΜ για 9 χρόνια. Επί ημερών του κ. Κατσαβού ο ΝΟΜ κατασκεύασε με ιδρώτα τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ομίλου στο Λιμάνι Μεσολογγίου, ενώ ο ίδιος πάντοτε έδινε βάση στις ακαδημίες, μια βοήθεια πάντοτε εθελοντική.
Επαγγελματικά ο Σπύρος Κατσαβός δραστηριοποιείτε με επιτυχία στο χώρο της εστίασης (Αράχοβα, Μεσολόγγι, Μύκονο) και της αργυροχρυσοχοΐας, ενώ έχει υπάρξει και γνωστός εκπαιδευτής ΣΚΙ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, με γνωστούς αθλητές του χώρου να έχουν πάρει τα πρώτα τους μαθήματα από αυτόν. Από το 2018 με ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ. του Ν. Ο. Μ. έχει ανακηρυχτεί επίτιμος πρόεδρος του.
Τώρα, το επόμενο βήμα για τον ίδιο είναι να διεκδικήσει την προεδρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ και το Aquafeed24 βρήκε ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του:
«Η σχέση μου με τον υγρό στίβο ξεκίνησε στο λιμάνι του Μεσολογγίου και την ιστορική ομάδα πόλο της πόλης που υπάρχει από το 1967.
Μάλιστα είμαστε στα πρώτα ιδρυτικά μέλη της τότε ΕΚΟΦ, χαριτολογώντας να πω ότι γνωρίζω που υπάρχει σπασμένο πλακάκι σε όλες τις πισίνες της Ελλάδος».
Από τον χώρο του πόλο, στον χώρο του Κανόε Καγιάκ. Τι είναι αυτό που σας ώθησε να δραστηριοποιηθείτε με την συγκεκριμένη ομοσπονδία;
«Οι περισσότεροι ναυτικοί όμιλοι όπως γνωρίζετε δραστηριοποιούνται σε πολλά αθλήματα. Ο όμιλος είναι αναγνωρισμένος σε 5, κολύμβηση, πόλο, καγιάκ, ιστιοπλοΐα, Κωπηλάσια και πρέπει να τα γνωρίζεις όλα.
Στην επαρχία δεν υπάρχει πληθώρα παραγόντων και πολλές φορές 2 με 3 άνθρωποι κάνουν τα πάντα και τον προπονητή. Το ήρεμο περιβάλλον της Λιμνοθάλασσας και καλές θερμοκρασίες του χειμώνα μας έχουν καταστήσει ήδη χειμερινό προπονητικό κέντρο για ομάδες καγιάκ του εξωτερικού. Τα παιδιά του ομίλου μας κάνουν προπόνηση με ολυμπιονίκες. Το ξεκινήσαμε το 2003».