Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η εθνική ομάδα της Ελλάδος ηττήθηκε από την Ρωσία με 14-13 στον προημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων που γίνεται στο Βόλο και αποκλείστηκε από τα μετάλλια της διοργάνωσης. Καλείται πλέον το Σάββατο και την Κυριακή να διεκδικήσει την 5η θέση των αγώνων.

«Δεν ψάχνω για δικαιολογίες και δεν θέλω να σταθώ στην συγκεκριμένη φάση. Όμως εκτιμώ ότι η γραμματεία έκανε λάθος. Την ώρα που οι Ρωσίδες έχασαν την κατοχή, ο χρόνος έπρεπε να σταματήσει. Δεν σταμάτησε. Χάθηκαν 1 ή 2 δευτερόλεπτα και η Μαργαρίτα έμεινε με την μπάλα στα χέρια. Δεν πρόλαβε για εκατοστά του δευτερολέπτου να σκοράρει» υποστηρίζει ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Δήμου και προσθέτει:

«Έγιναν πολλά λάθη στην αρχή του αγώνα. Δέκα γκολ είναι πάρα πολλά για ένα ημίχρονο σαν παθητικό. Στην επανάληψη επιβάλαμε το ρυθμό μας και φάνηκε ότι αργά ή γρήγορα θα ξανά μπαίναμε στο παιχνίδι. Δυστυχώς όμως δεχθήκαμε και σ’ αυτό το σημείο παιδαριώδη γκολ. Τέρματα χωρίς κανένα λόγο. Εκεί χάθηκε ο αγώνας».

Η απογοήτευση είναι μεγάλη στις τάξεις των νεαρών ελληνίδων παικτριών. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής προσπαθεί να βγάλει κάποια θετικά συμπεράσματα και τονίζει:

«Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας πρέπει να δούμε και κάτι θετικό. Έγινε μια υπερπροσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο. Κάτω από άγχος και με τη διαφορά στο σκορ να είναι μεγάλη σε βάρος μας, τα κορίτσια έδειξαν σθένος, δύναμη, κουράγιο. Χάσαμε το παιχνίδι στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Κρίμα».

Το κλίμα στα αποδυτήρια της ελληνικής ομάδας είναι εξαιρετικά βαρύ. Το προπονητικό δυναμικό και η υπεύθυνη της ομάδας με πολλή προσπάθεια καλούν τα κορίτσια να σταθούν όρθια. Οι παίκτριες κλαίνε διαρκώς.

«Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι και όχι μόνο τα κορίτσια. Είναι στη φύση της γυναίκας και πολύ περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία μικρών αθλητριών να μπορούν να εκφράζονται θετικά ή αρνητικά με περισσότερο συναίσθημα». υποστηρίζει ο Κώστας Δήμου.

«Αυτό που θα τους πω είναι ότι αυτή είναι η ζωή και ο αθλητισμός. Αυτό που μαθαίνουμε από τον πρωταθλητισμό είναι ότι κάποιες φορές πέφτουμε, αλλά πρέπει να βρίσκουμε τη δύναμη να σηκωνόμαστε γρήγορα. Να σηκωθούμε και να συνεχίσουμε. Όλοι έχουν πέσει. Άνθρωποι με παγκόσμια ρεκόρ και ολυμπιονίκες. Το μέλλον ανήκει στα κορίτσια. Θα τα καταφέρουν. Θα σηκωθούν. Το σημερινό ήταν ένα μάθημα».

Ο Κώστας Δήμου πιστεύει στα συγκεκριμένα κορίτσια και λέει:

«Πράγματι πιστεύω σε αυτή την φουρνιά. Τα κορίτσια έχουν ικανότητες, στόχους και χαρακτήρα. Πολλές από αυτές θα στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια της εθνικές μας ομάδες».

Επόμενο παιχνίδι για την εθνική μας ομάδα είναι το Σάββατο το πρωί απέναντι στην Γαλλία.

«Είναι αλήθεια ότι δεν ξέρω με ποιον παίζουμε. Τώρα εσείς μου το λέτε. Περίμενα ότι θα κερδίζαμε σήμερα και δεν είχα το μυαλό μου στις θέσεις πέντε έως οκτώ. Έχουμε μία μέρα για να ξεκουραστούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Θα προσπαθήσουμε να φύγουμε από το Βόλο με την καλύτερη δυνατή θέση».

Facebook Comments