Απάντηση της LEN στον Ντάνιελ Βάργκα για τις δηλώσεις του για τη διαιτησία 13 ημέρες μετά!

by Aquafeed 24

Σε επιστολή της προς τους εκπροσώπους του Τύπου, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (European Aquatics), απαντά σε δηλώσεις του Ντάνιελ Βάργκα, προπονητή της ανδρικής ομάδας της Όρβοσι, όταν ο Μαγυάρος τεχνικός είχε μιλήσει στις κάμερες μετά το παιχνίδι του συλλόγου του με τη Μπρέσια, το οποίο είχε ως τελικό σκορ το 14-14.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της LEN έρχεται δύο εβδομάδες μετά από αυτό το παιχνίδι, καθώς εστάλη το βράδυ της Δευτέρας. Για να διευκρινίσουμε τι έχει συμβεί, υπενθυμίζεται ότι μετά την εν λόγω αναμέτρηση και στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου του Τσάμπιονς Λιγκ, οι προπονητές περνάνε από Flash Interview στο σήμα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Εκεί λοιπόν, ο Ντάνιελ Βάργκα τοποθετήθηκε ως εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μου και τον σύλλογο. Είναι κάτι μεγάλο, το να παίρνουμε έναν βαθμό κόντρα σε μια ομάδα όπως η Μπρέσια. Πρέπει ωστόσο να τονίσω ότι – παρότι στην αθλητική μου καριέρα ποτέ δεν σχολίαζα τη διαιτησία – δεν μπορώ να αποδεχθώ το γεγονός ότι μια διαιτητές από τους δύο είναι αδερφή ενός αθλητή που αγωνίζεται σε έναν από τους αντιπάλους μας (σ.σ Εννοεί τη Σαμπαντέλ, η οποία επίσης βρίσκεται στον Β’ Όμιλο και διεκδικεί την 4η θέση και η διαιτητής είναι η Μάρτα Καμπάνας, όπου ο αδερφός της, Σέρχι, παίζει στους Καταλανούς). Θεωρώ ότι αυτό δεν είναι καλό. Είναι κάτι που απλώς ήθελα να πω. Εκτός αυτών, είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα και περήφανος για τους παίκτες μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΒΙΝΤΕΟ

Δεκατρείς ημέρες πέρασαν από το συγκεκριμένο παιχνίδι, με τη LEN να αποστέλλει αυτή την ενημέρωση, η οποία την εκπροσωπεί παρότι δεν υπογράφεται από κάποιο συγκεκριμένο στέλεχος της. Σε αυτή την ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σημειώνει: «Ο Ντάνιελ Βάργκα έκανε κάποια σχόλια, όπου συγκεκριμένα αμφισβήτησε τη διαδικασία ορισμού των διαιτητών, κρίνοντας ότι αυτή δεν είναι ξεκάθαρη. Γνωρίζοντας ότι ο κ. Βάργκα δεν απαξίωσε κατά τη διάρκεια του αγώνα την απόδοση της διαιτητή ή την προσωπικότητά της, θεωρούμε ότι έχουμε το δικαίωμα της απάντησης.

Η LEN TWPC επιτροπή, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα μέλη και οι delagate της είναι υπεύθυνοι για την επιβολή των κανονισμών σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και διοργανώσεις. Κατά τη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου, παίζονται περισσότεροι από 800 αγώνες σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, καθώς και σε εθνικές ομάδες και συλλόγους υπό τη δικαιοδοσία της LEN. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά ορίζονται περισσότεροι από 1.600 διαιτητές πρέπει να οριστούν στους αγώνες, τους οποίους διαχειρίζεται κάθε φορά ο delegate της LEN TWPC που είναι «παρών» στο παιχνίδι.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα και την ικανότητα όλων των διαιτητών που ορίστηκαν και στη διαδικασία ορισμών.

Σε αυτή τη βάση, πιστεύουμε ότι η διατύπωση αβάσιμων ισχυρισμών δημόσια είναι απαράδεκτη τόσο για τους διαιτητές της LEN TWPC όσο και για τους διαιτητές της LEN που εργάζονται σκληρά και ανιδιοτελώς για το άθλημα. Ωστόσο, είμαστε πάντα ανοιχτοί σε διάλογο με τους συλλόγους για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μαζί», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της LEN.

Σε δηλώσεις του στο vlv.hu, ο Ντάνιελ Βάργκα τόνισε από το Σαμπαντέλ όπου βρίσκεται η Όρβοσι για την 11η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ότι θα τόνιζε τα ίδια ως προς το περιεχόμενο, αλλά ίσως με διαφορετική γλώσσα.

Αυτό που σχολιάζουν οι Ούγγροι δημοσιογράφοι και θέτουν ερωτήματα είναι γιατί κοινοποιήθηκε η απάντηση δεκατρείς ημέρες μετά και μια ημέρα πριν την αναμέτρηση της OSC με τη Σαμπαντέλ, όπως επίσης αναφορικά με την Ισπανίδα διαιτητή και τον αδερφό της τίθεται το ερώτημα αν ο ορισμός ήταν σωστός με βάση αυτή τη σχέση, ασχέτως απόδοσης της εξαιρετικής – κατά τη γνώμη μας- διαιτητή στην εν λόγω αναμέτρηση.

 

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA