Ανοιχτή επιστολή προς την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος απέστειλε ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, με τέσσερις παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην υδατοσφαίριση, ο οποίος καταθέτει τις προτάσεις και τις σκέψεις του όσον αφορά τα φετινά πρωταθλήματα που έχουν διακοπεί λόγω COVID-19, αλλά και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η επιστολή του Κυριάκου Γιαννόπουλου προς την ΚΟΕ:

Κύριοι,

Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που όμοια της δεν είχαμε ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Ο αθλητισμός ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας δέχεται και αυτός τις επιπτώσεις και τους περιορισμούς που αναπόφευκτα επιβάλλονται για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Επειδή όμως η ζωή δεν θα σταματήσει, έτσι και ο αθλητισμός θα προχωρήσει και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να συμβάλουμε στο να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αφήνοντας στην άκρη εγωισμούς, προσωπικά και σωματειακά συμφέροντα για το καλό όλων.
Με την παρακάτω πρόταση μου, θα επιχειρήσω να συμβάλω προς αυτή την κατεύθυνση στο μέτρο των δυνατοτήτων μου. Η πρόταση μου αφορά τον προγραμματισμό για τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών από τώρα έως και την επόμενη περίοδο για τους κάτωθι λόγους:

 1. Άγνωστο το χρονικό διάστημα που τα κολυμβητήρια θα είναι κλειστά
  2. Προτεραιότητα στην όσο το δυνατόν καλύτερη και απρόσκοπτη προετοιμασία των εθνικών μας ομάδων εν όψει των Προολυμπιακων τουρνουά.
  3. Οι περισσότεροι ξένοι αθλητές των ομάδων αναχώρησαν για τις πατρίδες τους και είναι άγνωστο το αν και ποτέ θα επιστρέψουν
  4. Η μη λειτουργία των κολυμβητηρίων πλήττει οικονομικά τα σωματεία από την μη καταβολή των συνδρομών.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν προτείνω:

 1. Την λήξη των πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών άμεσα
  2. Την επικύρωση από το ΔΣ της ΚΟΕ της σημερινής βαθμολογίας ως τελικής του πρωταθλήματος – υπάρχει τρόπος.
  3. Τον μη υποβιβασμό καμίας ομάδος από το φετινό πρωτάθλημα.
  4. Την άνοδο 2 και 1 ομάδων αντίστοιχα από τα πρωταθλήματα της Α2 ανδρών και γυναικών με συνέπεια να προχωρήσουμε σε πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών με 14 και 10 ομάδες την επόμενη περίοδο. Να αποφασίσει η ομοσπονδία για τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της περιόδου 21-22 άμεσα.
  5. Την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της επόμενης περιόδου σε 2 γύρους, με 26 και 18 αγωνιστικές αντίστοιχα, χωρίς playoffs και με δεδομένη την συγκατάθεση όλων των σωματείων ώστε να διεξαχθούν μεσοβδόμαδα όσες αγωνιστικές χρειάζονται για την απρόσκοπτη προετοιμασία εθνικών ομάδων και σωματείων που μετέχουν σε ευρωπαϊκά κύπελλα. Προτεινόμενη έναρξη η 9/10 για τις γυναίκες ( Παρασκευή) και 10/10 Σάββατο για τους άνδρες.
  6. Την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων της Α2 στο χρονικό διάστημα από 20 Ιουνίου- 20 Ιουλίου 2020.
  7. Την πρόβλεψη παράτασης για 15 επιπλέον ημερών μόνο για τις ομάδες που θα ανέβουν στην Α1 της περιόδου των μετεγγραφών.
  8. Την διεξαγωγή όλων των φάσεων – πλην των τελικών – των ηλικιακών πρωταθλημάτων τον μήνα Ιούλιο.
  9. Την διεξαγωγή των τελικών φάσεων των ηλικιακών πρωταθλημάτων τον προσεχή Σεπτέμβριο.
  Ελπίζω με την πρόταση μου – που δεν διεκδικεί την τελειότητα- να σας προτρέψω σε άμεσες αποφάσεις προς όφελος των σωματείων και των εθνικών ομάδων.
  Εύχομαι όλοι να έχουμε την υγεία μας και να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμοδίων.

  Γιαννοπουλος Κυριακος

Facebook Comments