Άννα Ντουντουνάκη: «Βρισκόμαστε πίσω στο κομμάτι της αναγνώρισης – Η κολύμβηση δεν λαμβάνει την προβολή που της αξίζει»!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Η κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Άννα Ντουντουνάκη, έστειλε το δικό της… μήνυμα μαζί με τον Απόστολο Χρήστου και τον Άλκη Κυνηγάκη από την Συνέντευξη Τύπου της ΚΟΕ ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Άμπου Ντάμπι!

Με ξεκάθαρα μηνύματα και ειλικρινείς απαντήσεις από τους Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 10/12 η επίσημη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 25άρας στο Άμπου Ντάμπι, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 16-21 Δεκεμβρίου!

Στο σύνολο τους οι 7 κολυμβητές και κολυμβήτριες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην κορυφαία διοργάνωση, καθώς και οι: Άλκης Κυνηγάκης και Νεφέλη Γιαννοπούλου (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαραθώνιας Κολύμβησης), δήλωσαν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι, όχι μόνο για την συμμετοχή τους αλλά και για την πολυπληθέστερη αποστολή των τελευταίων χρόνων που όλοι μαζί συντελούν!

Ωστόσο, η συνέντευξη τύπου χαρακτηρίστηκε από τα τελευταία λόγια μερικών εκ των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της ελληνικής κολύμβησης: της Άννας Ντουντουνάκη, του Απόστολου Χρήστου και του Άλκη Κυνηγάκη!

Η ερώτηση που θέσαμε ως Aquafeed24, σχετικά με την αναγνώριση που λαμβάνει πλέον η ελληνική κολύμβηση, έπειτα από πολυάριθμες επιτυχίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ήταν καθοριστική στο να εκφράσουν οι αθλητές τις ειλικρινείς τους απόψεις:

Άλκης Κυνηγάκης (5ος Ολυμπιονίκης του Τόκιο): «Προσωπικά πιστεύω ότι η ελληνική κολύμβηση έχει να δείξει και να “λάβει” πολλά περισσότερα… Έχουμε ακόμα να διανύσουμε πολλά στάδια ως προς την αναγνωρισιμότητα, είναι αρχή ακόμα. Ως Άλκης έχω εισπράξει την κατάλληλη αναγνωρισιμότητα από τον κύκλο μου, αλλά όχι από την ίδια την πολιτεία… Χρειαζόμαστε περισσότερη στήριξη και αναγνώριση των προσπαθειών και επιτυχιών μας από την κοινωνία»!

Απόστολος Χρήστου (Χάλκινο Ευρωπαϊκό μετάλλιο 25άρας στα 100μ ύπτιο): «Η αλήθεια είναι πως γίνονται κάποια δειλά αλλά σταθερά βήματα ως προς την αναγνώριση και των αθλητών αλλά και του αθλήματος της κολύμβησης γενικότερα στην ελληνική κοινωνία. Γνωρίζουμε όλοι ότι η χώρα μας λαμβάνει κυρίως υπόψιν τον αθλητισμό που έχει να κάνει με την… “μπάλα” – ποδόσφαιρο, μπάσκετ ίσως και βόλεϊ, πόλο-. Από εκεί και πέρα, το άθλημα μας είναι ερασιτεχνικό και έχουμε πολλή δουλειά και δρόμο μπροστά μας, ώστε να γίνουμε γνωστοί στο κοινό… Αντιπροσωπεύουμε ένα από τα πιο υγιή αθλήματα του κόσμου και πιστεύω ότι μας αξίζει περισσότερη προβολή. Λαμβάνουμε ένα μέρος της αλλά πρέπει να γίνουν κι άλλες προσπάθειες»!

Άννα Ντουντουνάκη (Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ πεταλούδα): «Προσωπικά έχω αντιληφθεί την μεγάλη διαφορά στην αναγνωρισιμότητα ως Άννα, ειδικά μετά το Χρυσό στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης και τους Ολυμπιακούς Αγώνες… Ωστόσο, όλο αυτό είναι στιγμιαίο και ακόμα θεωρώ ότι είμαστε πολύ πίσω σε αυτό το κομμάτι. Ο περισσότερος κόσμος παρακολουθεί τα πιο εμπορικά αθλήματα (όπως το ποδόσφαιρο) και γενικότερα η αναγνωρισιμότητα είναι μεγαλύτερη σε ό,τι “πουλάει” περισσότερο… Καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζει ομολογουμένως η δημοσιογραφική κοινότητα και ό,τι προβάλλεται από τα αντίστοιχα μέσα. Η σημερινή συνάντηση δυστυχώς δεν παρακολουθείται από μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων και αυτό είναι λυπηρό για το άθλημά μας. Ως αθλητές κάνουμε πάντα ό,τι καλύτερο μπορούμε, φέρνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες και σίγουρα υπάρχει σημαντική διαφορά σε αυτό με τα προηγούμενα χρόνια… Αλλά δεν είναι μόνο στο χέρι μας να λάβουμε την αναγνώριση που μας αξίζει. Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι βρισκόμαστε πολύ πίσω ακόμα σε αυτό το κομμάτι… Δεν γίνεται ο Άλκης να τερμάτισε 5ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να τον γνωρίζει ελάχιστος κόσμος, ενώ ακόμα λιγότερος παρακολουθεί την πορεία του πριν και μετά…».

Την συνέντευξη ολοκλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κος Γιάννης Γιαννουρής αναφερόμενος στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται και από την μεριά της ΚΟΕ, όσον αφορά την υποστήριξη των αθλητών σε όλους τους τομείς και την διαρκή συμβολή στην ανάπτυξη του υγρού στίβου. Η πρόοδος και όλες οι επιτυχίες που σημειώθηκαν από τους Έλληνες και Ελληνίδες κολυμβητές και κολυμβήτριες για το 2021 αποτελούν δείγμα αισιοδοξίας και εξέλιξης του αθλήματος, γι’ αυτό και η χώρα μας θα διεκδικήσει την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για το 2026, σύμφωνα με τον κο Γιαννουρή!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA