Σε στάση αναμονής παραμένει η ελληνική προπονητική τριάδα της Εθνικής ομάδας γυναικών της Κίνας, καθώς οι Χάρης Παυλίδης, Κωστής Χατζηδάκης και Ορέστης Σαλάχας θα πρέπει να περιμένουν για τα πρώτα τους επίσημα παιχνίδια.

Οι Κινέζοι αποφάσισαν να μην αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το ερχόμενο καλοκαίρι, υπό το φόβο του COVID-19 και με στόχο να αγωνιστεί η ομάδα υγιής για τους Πανασιατικούς Αγώνες, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τις χώρες της Ασίας. Οι Πανασιατικοί Αγώνες, λοιπόν, που διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, ήταν προγραμματισμένοι για τις 10 με 25 Σεπτεμβρίου στη Χανγζού, ωστόσο η Επιτροπή των Αγώνων ανακοίνωσε ότι αναβάλονται λόγω των δεδομένων της πανδημίας στην Ασία και θα επανασυμφωνηθούν οι νέες ημερομηνίες.

Παράλληλα, έχει γίνει γνωστό ότι αναβλήθηκε για ίδιους λόγους και η Πανεπιστημιάδα, επομένως οι τρεις Έλληνες προπονητές θα αργήσουν για να ζήσουν τα πρώτα τους επίσημα παιχνίδια με την Εθνική γυναικών της Κίνας. Στις δυσκολίες, ωστόσο, πάντα υπάρχουν ευκαιρίες και αυτό σημαίνει ότι θα έχουν περισσότερο χρόνο να δουλέψουν το νεανικό αλλά και νέο σύνολο που έχουν στη διάθεσή τους, καθώς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αρκετές αθλήτριες έχουν αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα και πλέον χτίζεται κάτι τελείως διαφορετικό.

Οι Παυλίδης, Χατζηδάκης και Σαλάχας δουλεύουν πρωί-βράδυ στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής ομάδας, με στόχο η Κίνα να πρωταγωνιστήσει στις κορυφαίες διοργανώσεις τα προσεχή χρόνια. Πλέον, το επόμενο βήμα για τις γυναίκες της Κίνας είναι να έρθουν στην Ευρώπη για δυνατά φιλικά με άλλες εθνικές και συλλόγους, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί εντός συνόρων. Το… ευρωπαϊκό τουρ της Εθνικής Κίνας θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και γιατί όχι, να μην αρχίσει από την πατρίδα μας!

Facebook Comments