Στον αέρα οι πληρωμές των κολυμβητών και κολυμβητριών – Αναβολή σε όλη την 4η σεζόν του ISL για το… 2023 λόγω της ρωσικής εισβολής! 

Το International Swimming League (ISL) αποφάσισε να ακυρώσει την 4η σεζόν του που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου. Οι αθλητές ενημερώθηκαν με επίσημη επιστολή την Κυριακή 27/03, ενώ προηγουμένως είχε ανακοινωθεί από τους διοργανωτές ότι η σεζόν των 24 αγώνων θα φιλοξενηθεί τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη.

Οι υπεύθυνοι του διεθνούς κολυμβητικού μίτινγκ αποφάσισαν να δημοσιεύσουν το ακόλουθο μήνυμα το πρωί της Κυριακής, καθώς οι ομάδες ετοιμάζονταν να ενημερώσουν τους αθλητές για την επικείμενη απόφαση:

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια τραγωδία, έχοντας καταστρέψει ζωές, οικογένειες και σπίτια. Πολλοί από τους συναδέλφους μας του ISL παραμένουν παγιδευμένοι στο Κίεβο και η σύγκρουση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον.
Υπό το φως αυτής της κατάστασης ανωτέρας βίας, δεν μπορούμε – καλή τη πίστη προς τους κολυμβητές και τους φιλάθλους μας – να δεσμευτούμε ότι θα φιλοξενήσουμε οποιουσδήποτε εμπορικούς αγώνες το 2022. Ως εκ τούτου, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να αναβάλουμε την 4η σεζόν για το 2023.

Είναι σημαντικό ότι το ISL δεν “φεύγει”, ούτε σταματά. Η Λίγκα έχει ακόμη σχέδια να επεκτείνει το Junior League μας, να συνεργαστεί με την κολυμβητική κοινότητα των Masters και να εξασφαλίσει τη συνέχεια με τους συλλόγους μας μέσω μη αγωνιστικών εκδηλώσεων.

Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί και σας ευχαριστούμε όλους για την κατανόηση, την υπομονή και τη συνεχή υποστήριξή σας.

Με εκτίμηση,

International Swimming League».

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε επίσης και η επιστολή που δέχθηκαν οι κολυμβητές και κολυμβήτριες που συμμετείχαν πιο πρόσφατα στους αγώνες του ISL (3η σεζόν). Η επιστολή είναι φυσικά, πολύ μεγαλύτερη και ενώ η ανακοίνωση των διοργανωτών δεν αναφερόταν στον χρηματικό παράγοντα, η επιστολή που στάλθηκε στους αθλητές είχε ξεκάθαρα σημεία αναφοράς. Ακολουθεί η αυτούσια η επιστολή:

«Όπως όλοι γνωρίζετε, το ISL αντιμετωπίζει μια κατάσταση ανωτέρας βίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ο πόλεμος έχει καταστρέψει ζωές, οικογένειες και σπίτια. Πολλοί από τους συναδέλφους μας του ISL παραμένουν παγιδευμένοι στο Κίεβο και η σύγκρουση φαίνεται πως θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον.
Ερχόμενοι αντιμέτωποι με αυτήν την κατάσταση, και δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης του μίτινγκ προέρχεται από την Ουκρανία, δεν μπορούμε με καλή πίστη να δεσμευτούμε για τη διοργάνωση των εμπορικών μας αγώνων το 2022. Ως εκ τούτου, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να αναβάλουμε την 4η σεζόν για το 2023.

Είναι σημαντικό να αντιληφθεί κανείς, ότι προτεραιότητα μας είναι εσείς, οι αθλητές και αθλήτριες. Αυτή η απόφαση ελήφθη επειδή αναγνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να σας ζητήσουμε να ταξιδέψετε, να προπονηθείτε και να διαγωνιστείτε μόνο με μια “υπόσχεση”. Αντίθετα, πρέπει να διευθετήσουμε όλες τις εκκρεμείς πληρωμές του ISL σε καθέναν από εσάς προτού προχωρήσουμε σε μια άλλη σεζόν. Εν τω μεταξύ, η Λίγκα θα χρησιμοποιήσει αυτή την περίοδο για να σκεφτεί και να προσαρμόσει τα σχέδιά μας προς τα εμπρός. Θα ακολουθήσουμε πιο καινοτόμες στρατηγικές για την εμπορευματοποίηση, θα υιοθετήσουμε πιο συχνή και διαφανή επικοινωνία και θα συμπεριλάβουμε διαβουλεύσεις με την κολυμβητική κοινότητα σχετικά με τους κανόνες και το πρόγραμμά μας ως κρίσιμο μέρος της διαδικασίας του ISL.
Αυτά τα βήματα προόδου θα επιβλέπονται από μια διευρυμένη ηγετική ομάδα που δεν θα λάβει αποζημίωση μέχρι να πληρωθείτε όλοι σας, επειδή πιστεύουν πραγματικά στις δυνατότητες του ISL να μεταμορφώσει το άθλημά μας.
Καταλαβαίνουμε ότι όλα τα παραπάνω, αποτελούν δυσάρεστα νέα για πολλούς από εσάς. Ωστόσο, είναι απαραίτητες κινήσεις για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας της Λίγκας και για να σπάσει ο κύκλος της έναρξης μιας νέας σεζόν, ενώ εξακολουθεί να σας οφείλει χρήματα.
Το ISL δεν “φεύγει”, ούτε σταματά. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να επιστρέψουμε πιο δυνατοί και σας ευχαριστούμε για την κατανόηση, την υπομονή και την υποστήριξή σας. 
Θα είμαστε σε επαφή σύντομα, με ενημερώσεις για τις πληρωμές και άλλες εξελίξεις στη Λίγκα.

Με εκτίμηση,
International Swimming League».

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, υπήρξαν περισσότεροι από 21.000 θάνατοι από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους λόγω της σύγκρουσης.

Μάλιστα, η ομάδα της Energy Standard είχε φτάσει στο σημείο να αναστείλει όλες τις συμφωνίες με Ρώσους αθλητές και το προσωπικό υποστήριξης μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Μέχρι σήμερα, ο ετήσιος προϋπολογισμός των 20+ εκατομμυρίων δολαρίων του πρωταθλήματος έχει χρηματοδοτηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον σοβιετικής καταγωγής Ουκρανό δισεκατομμυριούχο Konstantin Grigorishin.

Ο Γκριγκορίσιν έχει εξασφαλίσει τα περισσότερα χρήματα από επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ουκρανία. Ένας εκπρόσωπος του πρωταθλήματος είπε νωρίτερα φέτος ότι το πρωτάθλημα χρηματοδοτήθηκε για την 4η σεζόν και ότι ήταν βέβαιοι ότι οι μελλοντικές σεζόν δεν θα επηρεαστούν από «καμία γεωπολιτική κατάσταση».

Η δήλωση ωστόσο, της Κυριακής δεν περιείχε καμία αναφορά στη χρηματοδότηση, αν και το πρόγραμμα πληρωμής της 28ης Φεβρουαρίου σε αθλητές για την 3η σεζόν αναβλήθηκε επειδή ο Grigorishin δεν μπόρεσε να μεταφέρει αρκετά κεφάλαια εκτός Ουκρανίας, ανέφεραν οι διοργανωτές.

Τέλος, όπως φαίνεται, το ISL έχει δυσκολευτεί αρκετά με τις πληρωμές από την εναρκτήρια σεζόν του το 2019… Υπήρξαν δε, αρκετές αναφορές για αθλητές που δεν έλαβαν τα κέρδη τους και ότι παραλίγο να οργανωθούν διάφορα “μποϊκοτάζ” κατά τη διάρκεια των Playoffs της 3ης σεζόν (2021). Επίσης, είχε ανακοινωθεί από πλευράς διοργανωτών ένα έπαθλο 13 εκατομμυρίων δολαρίων για την 4η σεζόν, παρόλο που οι πληρωμές της προηγούμενης σεζόν δεν είχαν/έχουν διευθετηθεί…

Facebook Comments